Walt Disney in GaiaPark Kerkrade Zoo

10/09/2007 16:21



Gaiapark Kerkrade Zoo



UNIEK JUNGLEBOOK FESTIVAL IN HERFSTVAKANTIE

KERKRADE - Het wereldberoemde Walt Disney en GaiaPark Kerkrade Zoo hebben de handen ineen geslagen voor een uniek evenement. Eind oktober verschijnt de Disney-klassieker JungleBook voor het eerst op DVD en om dit te vieren, vindt in Nederland's nieuwste dierentuin het JungleBook Festival plaats. Van 22 t/m 28 oktober wordt GaiaPark, dat eerder dit jaar door de ANWB werd verkozen tot leukste dierentuin van Nederland, tijdelijk uitgebreid met maar liefst vijftien unieke Disney-attracties. De natuurlijke uitstraling van GaiaPark sluit naadloos aan op de belevingswereld van JungleBook. Bovendien ligt de dierentuin strategisch zeer gunstig ten opzichte van Nederland en België, de doelgroep voor de Nederlandstalige JungleBook DVD.

Unieke belevenis
Het publiek krijgt een uniek evenement voorgeschoteld. In aanvulling op de ruime diercollectie van GaiaPark, de vele speelvoorzieningen en de spectaculaire roofvogeldemonstratie vinden verdeeld over het park de Disney-activiteiten plaats. Bezoekers leren onder meer van de tekenaars van Disney de fijne kneepjes van het vak en horen het echte verhaal van Kipling, de schrijver van JungleBook. Kinderen worden geschminkt als hun favoriete Disneyheld, krijgen hun eigen Mowgli-tattoo, leren de Jungle Jingle Jive dansen van King Louie, duiken in Tarzan's Jungle en staan oog in oog met de gessslepen Kaa de slang. Ook vinden er dagelijks meerdere optredens plaats van XYP of de Belgische KETNET band. Deze populairste popgroepen van dit moment zingen in de nieuwe Nederlandstalige JungleBook film de overbekende Disney-song, "I Wan'na Be Like You".

Laatste film
De klassieker JungleBook verschijnt op 31 oktober voor het eerst in een Speciale Uitvoering op 2 disc DVD. Het is de laatste animatiefilm waaraan ook Walt Disney zelf, die in 1966 overleed, nog heeft meegewerkt. De regie van de film was in handen van Wolfgang Reitherman In 1967 ging de film in Amerika in première. De muziek is gecomponeerd door George Bruns.

Ticketinfo
De kaartverkoop voor het JungleBook Festival via internet start op zondag 9 september. Vanaf 13 september zijn de tickets ook te koop aan de GaiaPark-Disney kassa van de dierentuin. Ticketprijs voor volwassenen: 23,50 euro
Ticketprijs voor kinderen (3 t/m 12 jaar) en 65+: 19,50 euro Kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang.
Voor meer informatie en ticketverkoop kijk op www.junglebookgaiapark.com.





http://www.junglebookgaiapark.com