Gemeente Maastricht

Officiële start BOS-project Maastricht

Datum: 2/10/2007

De gemeente Maastricht is sinds kort gestart met het Buurt-Onderwijs-Sport-project (BOS). De BOS-consulenten zorgen voor sportactiviteiten voor de jeugd van 4 tot 19 jaar. Hierbij werken zij samen met mensen uit de wijken (Buurt), sportverenigingen (Sport) en scholen (Onderwijs).

Om kennis te maken met de BOS-consulenten vindt op maandag 22 en dinsdag 23 oktober een sportief spektakel plaats. Hiermee wordt het BOS-project van de gemeente Maastricht officieel gestart. Op maandag 22 oktober is dit aan de oostkant van Maastricht in sporthal de Heeg. Op dinsdag 23 oktober is de westkant aan de beurt in sporthal Belfort. Beide dagen beginnen we om 12.00 uur met de Nederlands kampioen Jumpen, Kevin Driessen. Daarna zijn er tot 17.00 uur spectaculaire demonstraties en interessante clinics van o.a. streetdance (Nederlands kampioen Rick Smits), ropeskipping, boksen (Nederlands Kampioen Daan Pluim) en voetbal freestyle ('2zani' & 'Rathinho' van Sportmasterz). Ook is er Pannavoetbal, kidsactiviteiten voor de jongste jeugd en BMX-fietsen!

Tijdens de officiële start op maandag 22 oktober maakt de gemeente Maastricht de nieuwe naam bekend van het BOS-project en daarmee de winnaar van de prijsvraag.

Op beide dagen is dus voor iedereen iets te zien, te doen en te beleven. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Uiteraard is iedereen beide dagen met ouders, broertjes, zusjes en vrienden welkom!