Ingezonden persbericht


Datum : 04 oktober 2007

Doelbewust naar FC Den Bosch

Grandioze voetbaldag voor jongens en meisjes in stadion De Vliert

Jongens en meisjes van 11 tot 16 jaar die van voetbal houden, komen onder het motto 'Doelbewust naar FC Den Bosch' helemaal aan hun trekken op de voetbaldag op 22 oktober in het stadion De Vliert. Van 10.30 tot 17.30 uur verzorgen FC Den Bosch, welzijnsonderneming Divers en het Servicepunt Sport en Bewegen uiteenlopende activiteiten, zowel sportief als educatief. Spelers en trainers van FC Den Bosch geven een voetbalclinic, er is een rondleiding door het stadion en de politie vertelt wat er allemaal geregeld moet worden rond een wedstrijd. Jongeren kunnen zich vóór 17 oktober aanmelden bij het jongerenwerk Divers tel. 073- 612 44 88 (kantooruren) middels een inschrijfformulier, dit is o.a. te downloaden op www.divers.nl De kosten zijn E 2,= per deelnemer, inclusief lunch én een kaartje voor de wedstrijd FC Den Bosch- FC Dordrecht op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur!!

De voetbaldag is een onderdeel van het project Doelbewust. In dit welzijnsproject dat het jongerenwerk van Divers in verschillende Bossche wijken uitvoert, is sport een middel om positief gedrag bij jongeren te bewerkstelligen. Kernbegrippen zijn samenwerking, loyaliteit, teamspirit, doorzettingsvermogen en normen & waarden. Ook jongeren die niet aan het project deelnemen zijn welkom op de voetbaldag. Inschrijven kan als team (heeft de voorkeur) en individueel.

Programma voetbaldag op 22 oktober

Locatie: stadion FC Den Bosch
Dag en tijd: Maandag 22 oktober (herfstvakantie) van 10.30-17.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.
Workshops:
De jongeren kunnen aan meerdere workshops meedoen:
. Voetbalclinic door spelers en trainers van FC den Bosch.
. Rondleiding door stadion De Vliert

. Politie komt vertellen wat er bij een wedstrijd allemaal geregeld moet worden en waarom.
. Een supporter vertelt wat er wel en niet mag of kan tijdens een wedstrijd. Begeleiding:
De jongeren worden begeleid door medewerkers van FC Den Bosch, jongerenwerkers van Divers en sportwerkers van het Servicepunt Sport en Beweging.

Informatie en inschrijven:
Inschrijven kan als team (heeft de voorkeur) en individueel, middels een inschrijfformulier en het voldoen van de kosten (graag gepast in een envelop inleveren). Aanmelden vóór 17 oktober bij jongerenwerk Divers tel. 073- 612 44 88 (kantooruren), info en inschrijfformulier te downloaden op www.divers.nl. of vraag het formulier op bij Divers.