Gemeente Den Haag

9 oktober 2007


Vijf conferenties over internet, innovatie, creativiteit en telecom in Den Haag

Den Haag is van eind oktober tot begin december 2007 het toneel van een vijftal (inter)nationale conferenties op het snijvlak van internet, innovatie, creativiteit en telecom. De aftrap is op maandag 22 oktober en eindigt op dinsdag 4 december 2007.


1] Eurocities: Knowledge Society Forum
Maandag 22 en dinsdag 23 oktober staat de stad in het teken van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet en de verhouding tussen bewoners en de gemeente. De rol en positie van gemeenten bij de ontwikkeling van 'Web 2.0' zijn onderwerp van discussie. Meer dan honderd vertegenwoordigers uit Europa ­ experts op het gebied van internet en stedelijke ontwikkeling ­ komen hierbij samen. Dit Foorum van Eurocities heeft voor de vierde maal een conferentie in Den Haag, ditmaal in het 'Paard van Troje'.


2] eChallenges e-2007 conferentie
Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 oktober vindt de prestigieuze eChallenges e-2007 conferentie plaats in het World Forum Convention Center. Meer dan 500 deelnemers uit de gehele wereld zijn aanwezig om de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT, innovatie, intellectueel eigendom te bediscussiëren in vele parallelle sessies. Ook kent de conferentie een aantal plenaire sessies met vermaarde sprekers. De gemeente Den Haag heeft een zichtbare rol tijdens de conferentie door verschillende plenaire speeches, begeleiding van workshops en een informatiestand.


3] Den Haag Telecom meeting
Op woensdag 31 oktober zal van 15.30 tot 18.15 uur voor de tiende keer de jaarlijkse 'Den Haag Telecom meeting' plaats vinden in De Nieuwe Kerk. De convergentie van telecom en media staat centraal. Deze netwerkbijeenkomst met als thema 'Telecom 2.0' zal inspelen op actuele vragen in de markt. Wat betekenen deze ontwikkelingen? Hoe gaan bestaande partijen om met deze veranderingen en hoe verwerven nieuwkomers een positie? En, hoe zien de nieuwe businessmodellen eruit?


4] Inspiration Week
Van maandag 26 t/m vrijdag 30 november laat de creatieve én innovatieve stad Den Haag haar krachten zien. Tijdens de 'Inspiration Week' is er een 'Innovation playground voor meer dan 300 Willy Wortels met uitreiking van de 'Inspiration Awards', een '24 hour Student Business Concept Challenge' in de Haagse Hogeschool, een 'Growth Talk' over intellectueel eigendom met 150 specialisten, een diner voor managers uit het bedrijfsleven & overheid en 'Innovation Art' in het centrum. Zwaartepunt van alle activiteiten ligt in het nieuwe stadion van ADO Den Haag.


5] Nationaal ICT-gala
Op dinsdag 4 december 2007 vindt voor de vijfde maal het Nationaal ICT~Gala plaats in het Nederlands Dans Theater. Dit jaar staat het gala in het teken van virtuositeit?? Het gala is een ontmoetingsplaats voor honderden bestuurders, managers en ICT-specialisten uit Nederland. Tijdens deze avond is er een breed muzikaal programma, waarbij ook de 'ICT Personality Award' wordt uitgereikt.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen, Jeroen Nugteren, bestuursvoorlichting gemeente Den
Haag, tel. 06-52582346