Gemeente Anna Paulowna


Cursus Rolstoelvaardigheid van start op 22 oktober 2007

Sportservice Noord-Holland wil de drempel voor mensen met een beperking verlagen.Bent u afhankelijk van een rolstoel als u sport? Neemt u zich al heel lang voor om te gaan sporten, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Dan is de cursus rolstoelvaardigheid en sport iets voor u! Deze cursus is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking die (ook) tijdens het sporten afhankelijk zijn van een rolstoel.

Onder professionele begeleiding kunt u uw rolstoelvaardigheden vergroten, zodat u met plezier en gemak een sport kunt beoefenen. Bovendien kunt u een aantal sporten uitproberen om te kijken welke het beste bij u past. Dus hak de knoop door en geef u nu op!

Programma
Op maandag 22 oktober aanstaande vindt de eerste cursusavond plaats in de gymzaal van de scholengemeenschap Willem Blau te Alkmaar. De cursus begint om 19.30 uur en duurt 2,5 uur. In totaal zijn er zes cursusavonden.
Naast de algemene rolstoelvaardigheden, staat elke avond een andere sport centraal. Tijdens deze cursus leert men effectief van de (sport)rolstoel gebruik te maken. Denk hierbij aan de manier van aandrijven, balanceren, remmen, draaien etc. Deze technieken zullen het rijden in een (sport)rolstoel enorm vergemakkelijken. Door samen te oefenen wordt men al gauw behendiger in de rolstoel.

Deze cursus is overigens ook uitermate geschikt voor kaderleden van aangepaste sportactiviteiten. Ook de partner of een introducé zijn van harte welkom om mee te doen, om te ervaren hoe het is om allerlei vaardigheden te leren in een rolstoel en/of erin te sporten. De nadruk tijdens deze cursus ligt op rolstoelvaardigheid in combinatie met verschillende sporten. Het is een zeer gevarieerde cursus waarbij eigen vaardigheid en sportplezier hoog in het vaandel staan. Maar ook in het dagelijks leven zal men plezier hebben van de nieuw verworven technieken.

Aanmelden kan nog!
U kunt zich aanmelden bij Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten in de regio Kop van Noord-Holland, telefoon: (0224) 21 47 74 of mail naar lboetes@sportservicenoordholland.nl. U kunt het formulier ook digitaal invullen en versturen! Ga hiervoor naar http://www.aangepastsporten.info/, klik op 'Kop van Noord-Holland' en en vervolgens op 'Cursusaanbod'.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten in de regio Kop van Noord-Holland, telefoon: (0224) 21 47 74 of mail naar
lboetes@sportservicenoordholland.nl.