Ingezonden persbericht


Politiebureau Bezoekersweek 22 - 28 oktober

Graag brengt het Anti Discriminatie Bureau Nijmegen (ADB) de internationale Politiebureau Bezoekersweek onder uw aandacht. Dit unieke initiatief geeft burgers in tenminste 30 landen de mogelijkheid een bezoek te brengen aan hun lokale politiebureau om de dienstverlening van de politie te beoordelen. Dit initiatief van Altus Global Alliance werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd in 23 landen, in samenwerking met politie en lokale partnerorganisaties. In totaal bezochten en evalueerden 1966 burgers 471 politiebureaus.

Het project is een kans om kennis te maken met de dienstverlening van de politie en om deze te beoordelen. Voor de politie zijn de resultaten van het onderzoek nuttig bij het verbeteren van de dienstverlening. De politiebureaus met de hoogste scores en hun voorbeelden van 'good practice' worden internationaal belicht.

In Nijmegen vinden de bezoeken plaats op dinsdag 23 oktober van 10.00 tot 11.30 en op vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 11.30 op het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat 1.

Na afloop wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen en uw bezoek en ervaringen kort na te bespreken.

Als u interesse heeft, kunt u zich aanmelden bij het Anti Discriminatie Bureau Nijmegen via telefoon 024 - 3240400 of per e-mail info@adbnijmegen.nl Als u zich per e-mail aanmeldt, vermeld dan als onderwerp 'aanmelding politiebureau bezoekersweek'.



Ingezonden persbericht