Gemeente Valkenswaard

werkzaamheden Damianusdreef

Derde fase werkzaamheden Damianusdreef

Op maandag 22 oktober aanstaande start de derde fase van de aanpassing van de Damianusdreef in Dommelen. Deze fase duurt onder gunstige weersomstandigheden drie weken (tot en met zondag 11 november). Het betreft het wegdeel direct na de kruising Jorisdal/Escudohof tot en met het kruispunt van de Dotterbeemd/Kantwerkerwei. De werkzaamheden omvatten het versmallen en asfalteren van de rijbaan en het aanpassen van de kruisingen met de Damianusdreef.

Openstellingen, afsluitingen en omleidingen
Van maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober (week 43): alle kruisingen met de Damianusdreef zijn oversteekbaar. Het verkeer richting Schepelweijen-noord en zuid wordt omgeleid via Escudohof, Braspenninghof richting de kruising Dotterbeemd / Kantwerkerwei. Het verkeer richting Keersopperbeemden wordt ook omgeleid via Escudohof, Braspenninghof.

Van maandag 29 oktober tot en met zondag 11 november (week 44 en 45): alle kruisingen met de Damianusdreef zijn oversteekbaar met uitzondering van de kruising Dotterbeemd / Kantwerkerwei. Deze kruising is gestremd. Het verkeer richting Schepelweijen-noord en zuid wordt omgeleid via Escudohof, Braspenninghof, Dotterbeemd, Zeggebeemd, Hulstbeemd naar de kruising Boekweitbeemd / Kaarsmakerwei. Het verkeer voor de Keersopperbeemden volgt dezelfde route tot en met de Hulstbeemd. De afsluiting van het kruispunt Dotterbeemd / Kantwerkerwei brengt ernstige verkeershinder met zich mee. Hiervoor vragen wij uw begrip.

In de Braspenninghof wordt gedurende deze periode aan twee zijden een parkeerverbod ingesteld.

Tijdelijke bushaltes
Vanaf 8 oktober tot aan het einde van de werkzaamheden aan de Damianusdreef, worden de omleidingroutes voor de bus voorzien van tijdelijke halteplaatsen. Die haltes vindt u op de volgende locaties:
* op de Brouwerijdreef nabij de rotonde Damianusdreef/Tienendreef;
* op de Keersopperweg nabij de hoek Munthof / Keersopperweg;
* op de Keersop ter hoogte van huisnummer 14 en 16.

In deze periode vervallen de halteplaatsen bij het Jorisdal en de Hovenierwei en blijft alléén de halte bij de Vlasserwei in gebruik.

Verwijzingsborden en omleidingroutes
Gedurende de uitvoeringsperiode worden verwijzingsborden op de Damianusdreef geplaatst naar Schepelweijen-noord, Schepelweijen-zuid en naar de Keersopperbeemden-noord (linksaf via Escudohof, Braspenninghof). De bezoekers van sportpark 't Heike worden omgeleid via omleidingroute nummer 1. Hiervoor worden ook verwijzingsborden geplaatst.

Informatie per fase
De gemeente informeert met een brief degenen die aan (of vlakbij) de omleidingroutes van de bus wonen over de periodes waarin de bus door hun straat zal komen. Per fase publiceren wij over de werkzaamheden op de gemeentepagina in de Kempener Koerier en op deze website. Met vragen over het voorgaande kunt u contact opnemen met de heer C. Dekkers van de afdeling Leefomgeving. Hij is te bereiken op het telefoonnummer 040-2083634.