Gemeente Stadskanaal

Stremming Cereskade

Van 22 oktober tot 5 november wordt een gedeelte van de Cereskade (omgeving brug Ceresdraai) opnieuw bestraat. In deze periode is de Cereskade voor het verkeer gestremd. Ook voetgangers en fietsers die gebruik willen maken van de Ceresdraai kunnen enige overlast ondervinden doordat de brug moeilijk bereikbaar is.

Extraatje voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een laag inkomen kunnen voor het jaar 2007 een extra uitkering krijgen.

Hoeveel?


* EUR 100,00 voor één rechthebbende, EUR 150,00 voor twee of meer rechthebbenden per huishouden.

Voor wie?

Inwoners van de gemeente Stadskanaal die:

* 65 jaar of ouder zijn, of;

* 6 maanden of langer aaneen gebruik maken van thuiszorg, of;
* Een Wmo-voorziening (voorheen Wvg) hebben (taxivergoeding, rolstoel, hulpmiddelen in woning, persoonsgebonden budget), of;
* 80-100% arbeidsongeschikt zijn op medische gronden.

Welke inkomensgrens geldt?

Het netto gezinsinkomen mag maximaal 115% van de relevante bijstandsnorm zijn.

Vermogensgrens

U komt niet voor de uitkering in aanmerking, als uw totale vermogen meer bedraagt dan:

* EUR 5.245,00 als u alleenstaande bent;

* EUR 10.490,00 als u gehuwd bent of samenwoont met een partner

Voor deze regeling wordt het vermogen in eigen huis en auto buiten beschouwing gelaten.

Aanvragen

Een aanvraagformulier kunt u krijgen bij het Loket Wonen Welzijn en Zorg:

* Telefonisch: maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, T (0599 ) 631 535

* Afhalen bij het Bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22 te Stadskanaal, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Aanvragen voor 1 mei 2008

De regeling geldt voor de periode 1 januari 2007 tot en met 31 december 2007. De aanvraag moet voor 1 mei 2008 binnen zijn. Aanvragen na deze datum worden niet meer behandeld.

Meer informatie?

Kijk op onze website www.stadskanaal.nl onder Zorg & Welzijn, Wmo-dossier, categoriale bijzondere bijstand.

Geef inbrekers en brand geen kans!

Met Politie Keurmerk Veilig Wonen

Bij woningen met een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) is het risico op inbraak 95% kleiner dan bij woningen zonder dit keurmerk. De gemeente heeft dan ook als doelstelling om tenminste vijftig procent van de nieuw gebouwde woningen te certificeren met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Woningen die voor dit certificaat in aanmerking komen, voldoen aan strenge eisen voor inbraak- en brandwerendheid. Het Centrum voor Beveiliging & Veiligheid (CB&V) uit Wageningen, voert de controles namens de gemeente uit op nieuw gebouwde woningen die dit jaar opgeleverd zijn.

Woning bouwen? Denk aan PKVW

Om aan alle eisen te kunnen voldoen op uw nieuw te bouwen woning is het van belang dat u al vanaf het beginstadium rekening houdt met het PKVW. Neem daarom in het koopcontract met uw aannemer op dat uw huis volgens het PKVW gebouwd wordt. Met een kleine meerprijs van een paar honderd euro op uw nieuwe woning bent u verzekerd van veilig én prettig wonen. Een bijkomend voordeel van een woning met PKVW-certificaat is, dat verzekeringsmaatschappijen u korting geven op uw inboedelverzekering.

Op 8 oktober 2007 mochten twee families in onze gemeente de eerste gemeentelijke PKVW-certificaten in ontvangst nemen. Jan Wind uit Musselkanaal is ontwerper van één van deze woningen. De Friese aannemer Van der Woude uit Gorredijk bouwde de andere woning. Ook de Duitse aannemer Norbert Swarte Bau uit Rhede heeft in onze gemeente een woning gebouwd die voldoet aan het PKVW.

Meer informatie: de heer H. Brouwer van team BMB, T (0599) 631 438, I www.politiekeurmerk.nl.

PKVW foto uitreiking web

Familie Lamain ontving het certificaat uit handen van burgemeester Stavast.

Takkenroute

Twee keer per jaar wordt in de gemeente Stadskanaal de zogenaamde takkenroute gereden. Dit najaar gebeurt dat van 29 oktober tot en met 2 november. De routes worden op afroep gereden. U kunt zich hiervoor nog aanmelden tot en met 24 oktober. Dit kan alleen via het servicenummer 0900-631 40 50.

Het aanbieden van de takken is gratis, maar er zijn wel enkele spelregels. Kijkt u hiervoor in de afvalkalender of op de website www.stadskanaal.nl, onder Afval en inzameling, Snoeihout en takkenroute. De takken worden ter plekke versnipperd en opgeslagen bij de gemeentelijke afvalverwerking. Als u houtsnippers wilt hebben, kunt u daar een kleine hoeveelheid afhalen (zolang de voorraad strekt).

Route-indeling


* Maandag 23 april: Stadskanaal (Centrum, De Hagen, Maarsstee, Maarswold, Vogelwijk, De Borgen en Maarsveld)
* Dinsdag 24 april: Stadskanaal (Parkwijk en Stadskanaal Noord, Waterland)

* Woensdag 25 april: Musselkanaal + buitengebied
* Donderdag 26 april: Onstwedde + buitengebied
* Vrijdag 27 april: Alteveer en Mussel + buitengebied.

Let op! De takken worden gegarandeerd afgehaald op de dag waarop uw wijk staat ingedeeld. Het is mogelijk dat dit na 17.00 uur gebeurt.

Begroting 2008

In de Kanaalstreek van woensdag 17 oktober vindt u ook de speciale themapagina's over de begroting.

Senior Roadshow

Donderdag 18 oktober is de eerste editie van de Senior Roadshow in Stadskanaal voor de oudere verkeerdeelnemers. Tijdens dit evenement worden de oudere verkeersdeelnemers (in de leeftijd van 55 tot en met 85 jaar) op interactieve en educatieve wijze geïnformeerd over veiligheid op de openbare weg en het vergroten van de mobiliteit. Een manifestatie vol informatiekraampjes, demonstraties en straattheater. De toegang is gratis.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* H. Wilting, voor het uitbreiden van een pluimveestal aan het Noorderdiep 47A in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 18 oktober tot en met woensdag 28 november 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

In de periode van 4 tot en met 10 oktober 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Navolaan 42, voor het gedeeltelijk veranderen van een Praxisvestiging, d.d. 10 oktober

Musselkanaal

* Zuider Kanaalweg 2, voor het saneren van asbest, d.d. 9 oktober

Alteveer

* Grootstukkerweg ong., voor het oprichten van een pluimveebedrijf, d.d. 5 oktober

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder ge-bruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer T. Ottens, voor het bouwen van een bedrijfswoning aan de Tinnegieter 30 in Stadska-naal, d.d. 1 oktober

Degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 8 tot en met 12 oktober 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Tinnegieter 28, d.d. 10 oktober

* 't Fledderbos 10, d.d. 10 oktober

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de openbare kennisgeving en beschikking Wm inzake de aanvraag van:
* R.Dik, Veenstraat 12A in Stadskanaal. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor de inrichting aan de Veenstraat 12A (slachterij Dik) in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlaktewater zijn er voorschriften gesteld.

de openbare kennisgeving en beschikking inzake artikel 8.26 wet milieubeheer van:

* J. Bekker, Vledderhuizen 3 in Onstwedde. Het gaat om het intrekken van de vergunning voor het in gebruik hebben van een veehouderij (varkensmesterij) aan de Vledderhuizen 3 in Onstwedde.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen.

Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikkingen beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikkingen hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikkingen vóór 29 november 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende kapvergunningen

Op 16 oktober 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Nabij Elzenhage 43 en 45, 2 bomen

Musselkanaal

* 2e Boerendiep 18, 21 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 16 oktober 2007