Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 17 oktober 2007

Sportieve heropening gymzaal Beethovensingel

Onder de begeleiding van streetdancende leerlingen van de Nicolaas Beetsschool heropent directrice Carin Bais maandag 22 oktober de gymzaal aan de Beethovensingel. Om 14.30 uur krijgt zij van bokkie springende leerlingen uit groep acht de sleutel overhandigd.

Om 14.00 uur verzamelen alle leerlingen van de Nicolaas Beetsschool zich op het grasveld voor de gymzaal voor een streetdance warming-up van dansschool Bruijn-Bonel. Na de openingsspeech van Wethouder Hans Meijer om 14.15 uur, overhandigen de leerlingen van groep acht al bokkie springend de sleutel aan directrice Carin Bais, die de gymzaal daarna officieel (her)opent.

Gymles

Dan is het daarna de beurt aan Olga Commandeur, bekend van het Tv-programma Nederland in Beweging . Zij geeft de leerlingen van groep acht een gymles met de nieuwe toestellen. Vervolgens zijn de leraren zelf aan de beurt, zij krijgen vanaf 15.45 uur een uitleg over de nieuwe gymtoestellen.

Sportieve basisscholen

De Nicolaas Beetsschool en De Rank zijn erg blij met de heropening van de gymzaal. Het zijn beide basisscholen die veel sportieve activiteiten organiseren. Ze maken veel gebruik van het sportveld om te voetballen, slagballen en honkballen.

Afgebrand

De gymzaal aan de Beethovensingel 13, gemeentelijk eigendom, werd op 28 juli 2006 volledig in as gelegd. Na onderhandelingen met de verzekeringspartijen werd voldoende budget gevonden om de gymzaal weer volledig op te bouwen. Op 2 april 2007 is aannemingsbedrijf K. Dekker gestart met de bouwwerkzaamheden en heeft de gymzaal op 15 oktober 2007 opgeleverd. Het interieur en de elektrisch bedienbare gymtoestellen zijn geleverd door de firma Schelde International.

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman
afdeling Communicatie
072-5488986