Minister Verburg gaat naar China

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brengt op maandag 22 en dinsdag 23 oktober een werkbezoek aan China.

Zij heeft een ontmoeting met de Chinese minister van Landbouw Sun en houdt een inleiding tijdens het seminar 'Innovating Metropolitan Agriculture'.

Daarna opent Verburg samen met haar Chinese collega Sun het Sino Dutch Agricultural Innovation and Promotion Center in Peking. Het Center is op initiatief van Wageningen UR en de Chinese Academy of Agricultural Science tot stand gekomen. Het doel van het Center is het samenbrengen van Nederlands-Chinees onderzoek op het gebied van 'food and nutrition'.

Ook zijn Verburg en Sun aanwezig bij de ondertekening door betrokken partijen van een Memorandum of Understanding en een Letter of Intent over de ontwikkeling van Greenport Shanghai. Deze partijen zijn onder meer provincie Limburg, gemeente Venlo, TransForum en Wageningen UR. Aan de Chinese kant tekenen Shanghai Agricultural Commission en Shanghai Industrial Investment Company. Greenport Shanghai is een project van TransForum, een innovatieprogramma dat de Nederlandse agrosector ondersteunt bij verduurzaming, ook bij activiteiten in het buitenland. TransForum brengt kennisinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven samen.

Verder heeft minister Verburg een ontmoeting met minister Li van de General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine en met minister Jia van de State Forestry Agency.

Op dinsdag 23 oktober heeft minister Verburg van 17.00 tot 18.00 uur een ontmoeting met de pers op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Peking.

Noot voor redacties (