Provincie Zeeland

Persberichten

18-10-2007: Tijdelijke verkeershinder Langeweg N258 Zeeuws-Vlaanderen

Vanaf maandag 22 oktober tot en met vrijdag 16 november 2007 voert de Provincie Zeeland werkzaamheden uit aan de Langeweg N258 in Zeeuws-Vlaanderen. Het verkeer dient rekening te houden met wegomleidingen.

Wegafsluiting

Om de werkzaamheden uit te voeren wordt de hoofdrijbaan afgesloten tussen de rotonde Drieschouwen en de rotonde Derde Verkorting. Tijdens de uitvoering volgt het verkeer de omleiding via de N290 (Hulst-Ter Hole-Terneuzen en de N62 (Tractaatweg). Plaatselijk verkeer en bestemmingsverkeer is mogelijk via de parallelwegen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Langeweg N258 bestaan uit het frezen van de bestaande asfaltbetonverharding. Daarnaast brengt men nieuwe asfaltlagen aan bij het kruispunt Drieschouwen tot de aansluiting van de Derde Verkorting. Na het aanbrengen van het asfalt wordt de weg voorzien van nieuwe strepen. Ook brengt men er deels een 0,80 meter brede verharde berm aan weerszijden van de weg aan tussen de aansluiting van de Tweede Verkorting en de aansluiting van de Derde Verkorting.

De maatregelen aan de rijbaan zijn nodig om de conditie van de wegen op peil te houden. Het aanbrengen van verharde bermen zijn nodig om de verkeersveiligheid van de weggebruiker te verhogen. Door voldoende draagkracht van de bermen direct naast de rijbaan te creëren neemt de kans op met name enkelvoudige bermongevallen aanzienlijk af.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal hinder voor het verkeer en de omwonenden niet vermeden kunnen worden. De Provincie Zeeland vraagt begrip voor mogelijke overlast.
Door slechte weersomstandigheden of door onvoorziene omstandigheden kan een verschuiving in de planning ontstaan. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Provincie Zeeland via www.zeeland.nl.

18 oktober 2007, Amanda Slabbekoorn-Flohr, (0118) 631857,