Gemeente Enschede

Wethouder Helder reikt certificaat uit aan Koningin Beatrixschool

Investors in People keurmerk
Wethouder Eric Helder van Jeugd en Onderwijs reikt op maandag 22 oktober van 16.00 tot 17.00 uur het Investors in People certificaat uit aan het team van de Koning Beatrixschool te Enschede. De basisschool is een van de weinige scholen in Nederland en de enige school in Oost-Nederland die dit keurmerk mag dragen.

De school heeft op 2 mei dit jaar een assessment gedaan in het kader van een ontwikkeltraject voor Integraal Personeelsbeleid. Het assessment is succesvol verlopen en op 6 juli kreeg de school bericht van de officiële erkenning. Investors in People geeft de mogelijkheid om afstemming te bereiken tussen wat de organisatie van haar medewerkers verwacht en de wensen van de medewerkers zelf wat betreft de ontwikkelmogelijkheden in hun loopbaan. In Nederland is het ministerie van Economische Zaken in 1998 in het kader van Nederland Kennisland gestart met dit traject.

Kwaliteit
Wethouder Eric Helder is zeer te spreken over de certificering van de school: "De verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in Enschede staat voor de gemeente en de schoolbesturen met stip op de eerste plaats in de Lokale Educatieve Agenda en in de Toekomstvisie. Goed onderwijs is niet alleen van belang voor onze kinderen, maar ook voor de wijk en de stad. Juist in onze stad, waar het opleidingsniveau van de bevolking relatief laag is, is daarom de kwaliteit van het onderwijs extra van belang. Daarom investeren we als gemeente, samen met de schoolbesturen ook veel in het onderwijs."

De gemeente investeert onder meer in:
o de voor- en vroegschoolse periode.
o de verbetering van het taalonderwijs en de nieuw in te richten schakelklassen voor kinderen met taalachterstand. o de extra middelen die er zijn voor het BASIS-project en de ontwikkeling van brede scholen.
o een uniek project als de Scholingsboulevard. o de inrichting van de zorgadviesteams in basisscholen.

De wethouder vervolgt: "Maar al deze investeringen, of ze nu van het Rijk, van de gemeente, van de schoolbesturen of nog ergens anders vandaan komen, staan of vallen met de leerkracht voor de klas. Met andere woorden: de kwaliteit van de school en van het onderwijs in de stad is maar deels afhankelijk van het geld; voldoende financiële middelen zijn wel een belangrijke voorwaarde, maar goed management en personeelsbeleid in het onderwijs zijn minstens even belangrijk. Het uit te reiken certificaat bewijst dat het management en het personeelsbeleid op de Beatrixschool van hoge kwaliteit zijn."

18 oktober 2007