Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg, 19 oktober 2007

ACES Direct biedt alle medewerkers gratis gezondheidsweek aan

Doel: bewustwording over beweging, voeding, roken, stress en vitaliteit

In de week van 22 tot en met 26 oktober staat bij het Tilburgse ACES Direct alles in het teken van gezondheid en vitaliteit. Alle 36 medewerkers zijn uitgenodigd om gratis en onder werktijd deel te nemen aan een uitgebreid gezondheidsprogramma met workshops, onderzoeken en adviezen over gezondheid, stress, belastbaarheid en welzijn. De gezondheidsweek wordt onder andere ondersteund door OCA Tilburg en de GGD. De doelstelling van de week is tweeledig. Allereerst wil ACES Direct de medewerkers op een waardevolle manier belonen voor hun inzet en betrokkenheid bij de organisatie. Daarnaast is het de bedoeling om meer bewustwording omtrent het onderwerp gezondheid te creëren, de vitaliteit van de organisatie te vergroten en het ziekteverzuim verder te verlagen.

Cursussen

Het wordt druk bij ACES Direct. Gedurende de hele week komen er voor diverse doeleinden deskundigen naar het bedrijf. Arbeidsomstandigheden, stress, welzijn, bewegen, voeding, roken: alle onderwerpen passeren de revue. Een personal medical check, ofwel een individuele gezondheidskeuring voor alle medewerkers, vormt de aftrap van de week. Het draaiboek voor de erop volgende dagen laat een druk en afwisselend programma zien. Zo zal er onder andere een groot aantal hometrainers in de kantoorruimtes worden geplaatst, komt er een diëtiste langs en wordt er een cursus stoppen met roken gegeven. Om de medewerkers te ondersteunen is er elke dag gratis verse melk, verse jus d' orange en veel vers fruit aanwezig.

Partners

ACES Direct organiseert de gezondheidweek in samenwerking met deskundige partners. Allereerst is OCA Tilburg verantwoordelijk voor de opzet van het gehele programma en de invulling van de diverse cursussen en workshops. Deze worden in samenwerking GGD Midden-Brabant verzorgd.

Beloning voor stoppen met roken

ACES Direct wil niet alleen een statement maken met de introductie van de gezondheidsweek. Het is de bedoeling dat medewerkers structureel aan de slag gaan met hun gezondheid. Daarom is er voor de rokers de mogelijkheid om 'De uitdaging' aan te nemen en in te schrijven voor een uitgebreide cursus om te stoppen met roken. Wie minstens drie maanden niet rookt, krijgt het cursusgeld door ACES Direct terugbetaald. Ook voor de niet-rokers bestaat er de mogelijkheid om het onderwerp gezondheid aan te pakken. Zij krijgen de gelegenheid om zich na de gezondheidsweek samen met een professional te focussen op een onderwerp dat hun aandacht verdient. Aan het einde van de themaweek krijgen alle deelnemers een certificaat waarin hun doelen duidelijk omschreven staan. De eerste gezondheidsweek heeft ook een statistische functie en dient als verbeterinstrument. Na gebleken succes, is er ook volgend jaar weer een week waar de gezondheid van het bedrijf onder de loep wordt genomen en waar wordt onderzocht tot welke verbeteringen de eerste gezondheidweek heeft geleid. Op deze manier verankert ACES Direct de onderwerpen gezondheid en welzijn in de organisatie.

Over ACES Direct BV

ACES Direct is opgericht in 1996 en is één van de grootste leveranciers van hardware, software, randapparatuur en supplies van Nederland. ACES Direct heeft een inkoopoplossing ontwikkeld waarin webwinkel en professioneel account management een eenheid vormen. Klanten kunnen rekenen op een goed advies en bestelgemak. Meer informatie is te vinden op www.acesdirect.nl.

Noot voor de redactie (