Gemeente Delfzijl

Gedeputeerde Ineke Mulder praat met inwoners Delfzijl

19-10-2007 - A.s. maandag spreekt gedeputeerde Ineke Mulder samen met wethouder Thea van der Veen met bewoners van Noord en Tuikwerd in Delfzijl over de leefbaarheid in de wijk. De gedeputeerde wil de informatie die dit oplevert, gebruiken voor het provinciale sociale beleid van de komende jaren. De gedeputeerde maakt hiervoor een rondgang door de provincie.

In Delfzijl Noord werkt de gemeente Delfzijl aan een omvangrijke herstructurering. Het gaat hierbij om de sloop van zon 1600 woningen, een nieuwe infrastructuur en de nieuwbouw van zon 1200 woningen, inclusief een multifunctioneel centrum bestaande uit appartementen, een winkelcentrum, zorgvoorzieningen, een bredeschool en een sporthal. De gedeputeerde wil met bewoners praten over hun ervaringen en hun ideeën over de hoe de leefbaarheid in de wijk behouden kan blijven. Zoals bekend kampt de regio van Delfzijl met een bevolkingskrimp.

Na een rondrit door Noord gaan Ineke Mulder en Thea van der Veen naar de woonwijk Tuikwerd, waar zij praten met vertegenwoordigers van het wijkplatform. Ook hier gaat het gesprek over de ontwikkelingen rondom een brede school, het winkelaanbod en over de vraag hoe de inwoners hierbij betrokken (willen) worden. Tijdens haar bezoek aan Delfzijl praat de gedeputeerde ook met vertegenwoordigers van een aantal maatschappelijke organisaties.

Programma:

14.00 - 15.00 uur

15.00 - 16.00 uur

16.00 - 17.00 uur

Koffietafelgesprek met bewoners van Noord, wijkcentrum Noord, Camperlicht 1, Delfzijl

Rondrit van Noord naar Tuikwerd

Gesprek met wijkplatform en schoolhoofden, school Tuikwerd, Hallehuis 2-6, Delfzijl


* * * * *

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de provincie Groningen, telefoon (050) 316 4129.