Gemeente Gilze en Rijen

Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u de locaties waar en wanneer er werkzaamheden worden uitgevoerd in de gemeente Gilze en Rijen.Wegwerkzaamheden


* Werk aan de weg/afsluitingen

* Informatie wegafzettingen

* Bijzondere transporten

* Wegwerkzaamheden in Nederland

Werk aan de weg/ afsluitingen

Afrit Gilze A58 afgesloten
Van maandag 22 oktober vanaf 20.00 uur tot dinsdag 23 oktober aanstaande om 01.00 uur voert Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit op de A58. De afrit Gilze (12) is dan afgesloten voor verkeer komende vanuit Tilburg in de richting van Breda. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Afsluiting Generaal Maczek tunnel (Europalaan Rijen) Op maandag 22 oktober zal de Generaal Maczektunnel aan de Europalaan in Rijen van 09.00 tot 22.00 uur afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Dit in verband met werkzaamheden aan de tunnel.Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon gebruik maken van de voet- en fietspaden.

Spoorlaan Zuid gaat op de schop
In opdracht van de gemeente begint Aannemersbedrijf Elshout uit Breda maandag 22 oktober aanstaande met de reconstructie van de Spoorlaan Zuid. De werkzaamheden bestaan uit het vergroten van de bestaande riolering, het aanleggen van een infiltratieriolering en het herinrichten van de straat. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dit ongeveer acht weken in beslag nemen. De bewoners die aan de Spoorlaan Zuid wonen krijgen een brief met nadere informatie over de werkzaamheden. Natuurlijk brengt de reconstructie overlast met zich mee. We proberen deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Koen Michielsen van de afdeling Ingenieursbureau, telefoonnummer 0161-290368 of met de dagelijks opzichter Gerben Gerrits, telefoonnummer 06-20496398. Omleidingen zijn via borden aangegeven.
Stand van zaken herinrichting Nerhovensestraat
Het werk aan de herinrichting van de Nerhovensestraat. in Gilze heeft enige vertraging opgelopen. Met name de kruising met de Nieuwstraat/Warande heeft langer geduurd dan gepland. De bestratingswerkzaamheden zijn gevorderd tot aan de Boslaan/Burgemeester Molstraat. De aanleg van het infiltratieriool is naar verwachting voor de herfstvakantie grotendeels gereed. Het totale werk zal ­ net zoals de oorspronkelijke planning aangaf ­ eind november 2007 klaar zijn. Eén en ander blijft natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Gebroeders De Leeuw Grond- Weg en Waterbouw BV uit Oosterhout. Gerben Gerrits van de afdeling Ingenieursbureau begeleidt het werk. Hij is tijdens kantooruren voor eventuele informatie bereikbaar op telefoonnummer 0161- 290229.

Werk aan drempels Bavelseweg opgeschort
In het weekblad lieten wij u weten dat in de week van 15 tot en met 19 oktober het doorgaand verkeer op de Bavelseweg zou worden omgeleid. Dit vanwege het verlengen van de drempels op deze weg. Deze wegwerkzaamheden zijn echter voorlopig uitgesteld. Nader bericht hierover volgt nog.

De SchakelBouwwerkzaamheden nieuwe Schakel in Gilze De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe Schakel in Gilze zijn in volle gang. Daardoor zal de Kerkstraat ter hoogte van de bouw in de periode van april tot en met december 2007 regelmatig van 07.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer afgesloten zijn. Verkeersborden geven de omleidingsroute aan via de Alphenseweg en de Raadhuisstraat.

Informatie wegafzettingen
Om de doorstroming van het verkeer te waarborgen worden alle wegafzettingen binnen de gemeente Gilze en Rijen gecoördineerd. Voor vragen over een individuele wegafsluiting neemt u - indien vermeld - contact op met de desbetreffende contactpersoon.

Bijzondere transporten

Het is verboden goederen te transporteren buiten de wettelijke eisen die aan het transport worden gesteld. Hierbij kunt u denken aan goederen die de maximale lengte of breedte overschrijden. Onder bepaalde voorwaarden kunt u ontheffing op dit verbod krijgen. Aanvullende informatie hierover volgt.