Gemeente Lansingerland


Werk langs de Boterdorpseweg in Bergschenhoek
Boterdorpseweg Bergschenhoek

Door de bouw van de nieuwe wijken Wilderszijde en Parkzoom in Bergschenhoek wordt de Boterdorpseweg in de toekomst vooral door lokaal verkeer gebruikt. Daarom wordt de weg aangepast.

Het wordt een weg met twee gescheiden rijstroken, een brede middenberm en veel bomen. De maximum snelheid is al verlaagd van 80 naar 50 km per uur.

Vanaf 22 oktober vinden voorbereidende werkzaamheden plaats aan de zuidzijde van de Boterdorpse weg. Hieronder geven we aan welke werkzaamheden dit zijn.

Voorbelasten

Allereerst wordt het fietspad aan de zuidzijde van de Boterdorpseweg verwijderd, waar dit nog niet is gebeurd. Hier wordt later de zuidelijke rijbaan aangelegd. Maar eerst moet de grond inklinken. Daarom wordt er een pakket zand op gelegd van ruim anderhalve meter hoog. Dit blijft een half jaar liggen. De zandlaag wordt afgedekt met grond en papiercellulose, om het stuiven tegen te gaan.

Voor de veiligheid wordt het werk afgeschermd met hekken. De vrachtwagens maken geen gebruik van de Boterdorpseweg, maar hebben een aparte toegang.

Tussen het Wolfert Dalton Bergschenhoek en de bushalte wordt een nieuw, tijdelijk voetpad aangelegd.

De grondwerkzaamheden vinden tussen eind oktober en eind januari plaats.

Damwanden slaan

Naast het Melanchthon Bergschenhoek ligt een betonnen duiker. Bij deze duiker moeten stalen damwanden geslagen worden. Dit gebeurt in de herfstvakantie (tussen 22 en 26 oktober), zodat de scholen er geen hinder van ondervinden. De damwanden zijn bedoeld om de betonnen duiker te beschermen tijdens de werkzaamheden.

En verder?

Nadat de grond is ingeklonken start het definitieve reconstructiewerk aan de Boterdorpseweg. U ontvangt hierover nog nadere informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Stiekema, de uitvoerder van Boskalis, via telefoon (06) 51 09 03 80 of Rien Kattenstaart, opzichter van de gemeente Lansingerland, via telefoon (06) 53 39 48 52.