Gemeente Gouda


Persbericht: Aanpak jeugdoverlast Driewegplein werkt (19-10-2007)

Sinds juni is de jeugdoverlast op het Driewegplein verminderd. Maatregelen die zijn getroffen door gemeente en politie hebben resultaat gehad. Bewoners en ondernemers op het Driewegplein hebben met name in de winter- en voorjaarsperiode veel last gehad van jeugdoverlast. Politie en gemeente hebben de situatie in kaart gebracht en pakken de overlast gezamenlijk aan. Bewoners worden deze week geïnformeerd over de maatregelen die zijn getroffen.

Om welke maatregelen gaat het zoal?

Er is gekozen voor een integrale veiligheidsaanpak zoals ook toegepast in andere wijken. Dat betekent dat de veiligheidspartners ieder vanuit hun eigen discipline bijdragen aan de veiligheid. De inzet richt zich zowel op een verbetering van de fysieke omstandigheden op het plein als ook op de overlastgevende jongeren.

Politie en Stadstoezicht surveilleren sinds de zomer gezamenlijk op het Driewegplein, dat betekent meer blauw op straat. Er zijn bordjes opgehangen met regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening. Hierop worden jongeren aangesproken en indien nodig bekeurd.

Ook is een aantal technische maatregelen genomen, zoals betere verlichting rond het Driewegplein en afsluiting van het achterpad om vluchtroutes te beperken. De beheerder van het appartementencomplex zal nadere maatregelen treffen om de onderdoorgang minder aantrekkelijk te maken voor hangjongeren.

Gemeente en politie blijven het publiek vragen om overlast te melden. Voor meldingen met spoed belt u 112. Anders belt u het algemene nummer van de politie 0900-8844. Voor meldingen van vernielingen, zwerfafval en jeugdoverlast kunt u terecht bij de gemeente, telefoonnummer (0182) 58 83 33.