Ministerie van Defensie

22-10-2007 09:47

TOPSPORTERS STEUNEN SLOPPENSCHOOL IN INDIA

Samen met een Indiaas jongetje bekijkt hordenloper Sedoc het lesmateriaal - Foto: Henry Westendorp, AVDD

Twee leden van de topsportselectie Defensie, sergeant Gregory Sedoc en eerste luitenant Camin Douglas, bezochten tijdens de Militaire Wereldspelen in India een mobiele school in een van sloppenwijken in Hyderabad.

Samen met enkele leden van de Nederlandse delegatie deelden de sprinter en hordenloper pennen, krijtjes, papier en speelgoed uit aan ruim 50 kinderen. Namens alle Nederlanders aanwezig in Hyderabad werd geld overhandigd voor dekens, nodig voor de invallende winter.

Sedoc en Douglas in het mobiele leslokaal - Foto: Henry Westendorp, AVDD

Bronzen medaillewinnaar Gregory Sedoc was onder de indruk van wat hij zag: âJa, ik vind het heel erg goed dat we ook dit doen en ons niet alleen ophouden in onze airco sportcomplexen. Dat we als blijk van waardering voor de gastvrijheid die we hebben ervaren deze week, iets doen voor deze kinderen. Kinderen die we zagen vanuit de auto, die leven en spelen langs de weg. Zij hebben niets, ze wonen onder plastic zeiltjes en weten niet eens wanneer ze jarig zijn. En van dit soort kinderen zijn er hier heel veel. Deze school geeft structuur en inhoud aan hun dag, zorgt ervoor dat ze zich verzorgen en dat ze zich daarna hopelijk verder kunnen ontwikkelen.â

Eén van sloppenwijken in Hyderabad - Foto: Henry Westendorp, AVDD

De mobiele school is een concept ontwikkeld door de Association Friends Indeed, een vanuit Nederland bestuurde stichting. Zij hanteren het motto: A Home, A School, A Future. De mobiele school reist met de kinderen mee als de hutten van hun ouders van hun plek worden verwijderd, iets dat regelmatig voorkomt.

Foto's wereldspelen