Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 22-10-2007

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT - De politie heeft op de Zevenwouden een jongen aangehouden die een vrouw met een mes bedreigd had.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw op de Zevenwouden tijdens het pinnen bedreigd was door een groepje jongeren. Het 27-jarige slachtoffer uit Utrecht werd met fruit bekogeld. Toen zij naar de jongeren een opmerking hierover maakte werd zij met een mes bedreigd. Ter plaatse kon de politie een 16-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. De jongen verklaarde dat hij het mes waarmee hij de bedreigingen had gepleegd inmiddels thuis gebracht had. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 08.30 uur een bestuurder over het Zandpad rijden. Gezien het slingerend rijgedrag van de bestuurder besloten de agenten de bestuurder te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de 27-jarige man uit Hilversum te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 500 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Jongen bedreigd met priem

UTRECHT - Op de Goudesteinlaan werd zondagmiddag een jongen bedreigd. De politie kon de verdachte aanhouden.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een melding dat een jongen bedreigd was op de Goudesteinlaan. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige jongen uit Utrecht met een priem bedreigd was door een 17-jarige plaatsgenoot. De aanleiding van de bedreiging was onduidelijk. De politie kon de verdachte aanhouden.

Uit de fouillering kwam een priem te voorschijn. Tevens werd een bankpas aangetroffen die niet van de 17-jarige Utrechter was. De fiets waarop de verdachte reed werd eveneens in beslag genomen omdat de agenten het vermoeden hadden dat de fiets gestolen was. De jongen werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Drie aanhoudingen voor bekladden

UTRECHT - Zondagmiddag heeft de politie drie jongeren aangehouden omdat zij met viltstiften straatmeubilair hadden beklad.

Door getuigen werd omstreeks 17.55 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een groep van vier jongeren met zwarte viltstiften diverse objecten aan het bekladden was. Inmiddels waren de ruiten van een supermarkt, een bankje en prullenbakken al voorzien van teksten. Agenten zagen de jongeren lopen en hielden drie van de vier aan. Het betrof twee jongens van 13 en 14 jaar oud en een 14-jarig meisje allen uit Utrecht. In overleg met de ouders zal gekeken worden naar een passende straf.