Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 22-10-2007

Politie zoekt eigenaren grote partij gestolen gereedschap

NIEUWERSLUIS Op dinsdag 2 oktober werd ingebroken in een container op een bouwterrein. Twee verdachten van 57 en 23 jaar uit Utrecht werden in een bestelauto op heterdaad aangehouden. De verdachten zitten nog in voorarrest. In de bestelauto trof de politie inbrekersgereedschap en verschillende goederen aan, die waarschijnlijk waren gestolen.

Tijdens het onderzoek werd nog een grote partij gereedschap in beslag genomen. Het gereedschap bestaande uit onder andere aggregaten, compressoren, handgereedschappen, werkkleding en verkeersborden is vermoedelijk gestolen vanaf spoor- en wegenbouwterreinen. Momenteel wordt de herkomst van deze goederen onderzocht. Helaas zijn nog niet alle goederen terug te brengen bij een eigenaar.

Bent u slachtoffer geweest van een diefstal bij spoor- en/of wegenbouw waarbij gereedschap is gestolen, neem dan contact op met het district Rijn & Venen van de Politie Utrecht, afdeling Recherche via telefoon: 0900-8844.

Aanrijding

MAARSSEN Op de Rijksweg A2 heeft zondagmorgen om 06.05 uur een aanrijding plaatsgevonden.

Een surveillerende agent reed op de Rijksweg toen hij ternauwernood een auto die total loss was en zonder verlichting op de middelste rijstrook stond, kon ontwijken. De inzittenden van deze auto, een 30-jarige bestuurder uit Zaltbommel en een 31-jarige passagier uit Montfoort, liepen geen letsel op. Echter 100 meter daarvoor stond op de vluchtstrook ook een personenauto die total loss was. De 31-jarige bestuurder van deze auto, een inwoner van Utrecht, is met nekklachten en per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. De Verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Laatst gewijzigd 22-10-2007 10:14 | © Politie Utrecht