Politie Haaglanden

Persberichten 22 oktober

Haaglanden, 22-10-2007

Hennepkwekerij aangetroffen
Den Haag - Op maandag 22 oktober om 04.30 uur is er in de Piet Heinstraat een Hennepkwekerij aangetroffen. De politie was naar dit pand gegaan omdat een getuige vier mannen van het dak van dat pand had zien klimmen. De getuige waarschuwde de politie en gaf de signalementen van deze mannen door. De vier verdwenen hierna; twee in een auto en twee te voet. De politie kon kort daarna op de Loosduinsekade de auto traceren. In eerste instantie probeerde de bestuurder er nog vandoor te gaan, doch dit lukte niet. De duopassagier wist wel te ontkomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Leidschendam, kon worden aangehouden. Op de zolderetage van het pand werd een hennepkwekerij van in totaal 297 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en in beslag genomen. Naar de andere drie mannen wordt nog onderzoek gedaan.

Heling fiets
Den Haag Agenten hielden bij een fietsverlichtingscontrole op de Laan van Meerdervoort op zondag 21 oktober rond 22.45 uur een 18-jarige Hagenaar aan. Zijn fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De verdachte verklaarde dat hij de fiets voor 50,- euro had gekocht en deed afstand van zijn tweewieler.

Met borrel op achter het stuur
Den Haag Agenten zagen op zondag 21 oktober rond 16.00 uur een auto met een noodgang en piepende banden op de Vinkensteynstraat rijden en gaven de automobilist een stopteken. De 40-jarige bestuurder uit Den Haag verklaarde direct dat hij dronken was. Bij het politiebureau blies de man 805 ugl, terwijl de alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Bruiloft loopt uit de hand
Den Haag Twee politieagenten keken op 21 oktober om 21.15 uur tijdens een voertuigcontrole op de Zichtenburglaan raar op toen zij een groep van ongeveer 50 mannen uit een partycentrum zagen rennen. En er nog een andere groep mannen achteraan kwam. De twee groepen gingen vervolgens met elkaar op de vuist. Nadat de politiemensen versterking hadden ingeroepen, konden ze de twee groepen scheiden en kalmeren. Het bleek te gaan om een ruzie tussen de gasten van een bruiloft. Omdat niemand aangifte wilde doen en de rust snel was weergekeerd, werden er geen aanhoudingen verricht.

Dronken bromfietser aangehouden
Den Haag Een 25-jarige bromfietser reed op 21 oktober om 20.30 uur met hoge snelheid over de Loevesteinlaan. Zijn rijgedrag viel politieagenten op die hem vervolgens staande hielden. De dranklucht die zij tijdens de rollerbanktest roken, bleek na een blaastest geen verbeelding van de agenten te zijn: de bromfietser blies 440 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Ex-man ongeoorloofd terug in woning
Voorburg Een 40-jarige Voorburger werd begin dit jaar aangehouden voor huiselijk geweld nadat hij zijn echtgenote en zoontje zowel geestelijk als lichamelijk had mishandeld. De Voorburger werd geleid voor de rechter-commissaris en kreeg een gevangenisstraf opgelegd. De vrouw en haar zoontje konden hun normale leven weer oppakken tot zondag 21 oktober. De man had zich de toegang tot de woning van zijn ex verschaft. Nadat de vrouw de politie in kennis had gesteld, werd de man in haar bed aangetroffen. Hij lag in diepe slaap. De Voorburger werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geweld binnenshuis
Voorburg De politie heeft op maandag 22 oktober omstreeks 01.00 uur een 41-jarige Voorburger aangehouden. De man had kort daarvoor zijn echtgenote mishandeld. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

Niet teruggekeerd na proefverlof
Voorburg De politie heeft op maandag 22 oktober om 03.00 uur in de Carel Vosmaerstraat een 19-jarige Voorburger aangehouden. De jongen was na een proefverlof niet in de gevangenis teruggekeerd. Hij werd ingesloten in het politiebureau, in afwachting van zijn overbrenging naar een gevangenis.

Drie fietsendieven betrapt
Delft Een oplettende getuige zag zondag 21 oktober om 14.30 uur dat drie jongens op de Oranjestraat een fiets probeerden te stelen. Omdat de getuige een goed signalement gaf, konden politieagenten even later op de Burgwal de drie van 13 en 14 jaar uit Delft aanhouden. Eén van hen reed op een fiets die hij zojuist gevonden had. De andere twee hadden een tas bij zich met daarin meerdere kniptangen. De jongens bekenden zijn opgehaald door hun ouders en gingen met een Halt verwijzing op zak naar huis.

Bewoners betrappen inbreker
Wateringen Een 20-jarige inbreker uit Den Haag rekende de zondag 21 oktober om 20.50 uur buiten de waard. De bewoners van het pand waar hij inbrak betrapten hem met een zaklamp en schroevendraaier op zak op de Gele Meerbloem. De politie nam de man over en vervoerde hem naar het politiebureau. Omstanders vertelden de politie dat een tweede dader er in een auto vandoor was gegaan. Doordat ze een goed signalement konden verschaffen, werd de auto enige tijd later gevonden op het Tolland. Daar konden ze de tweede verdachte, een 18-jarige Hagenaar, aanhouden. Beide zitten nog vast voor nader onderzoek.

In paniek door na een aanrijding
Poeldijk Een 24-jarige Delftenaar reed zondag 21 oktober om 20.50 uur door nadat hij een aanrijding op de Jan Barendselaan had veroorzaakt. Het kenteken van zijn auto was echter wel bekend, aangezien de bumper met daarop het kenteken op de plaats van het ongeval was achtergebleven. Agenten konden hem zodoende even later in de buurt van zijn woning aanhouden. Hij verklaarde in paniek te zijn doorgereden omdat hij had gedronken. Bij een alcoholtest blies hij 120 ugl, te veel voor een beginnend bestuurder. De Delftenaar kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Verkeerssituatie loopt uit de hand
Zoetermeer Twee automobilisten kregen zondag 21 oktober om 16.15 uur op de Jordaanstroom ruzie over een verkeerssituatie. Een 30-jarige Zoetermeerder bedreigde daarbij een 45-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar beantwoordde dat met een klap. Aan het einde van de vechtpartij die daarop ontstond, trapte de Zoetermeerder een deuk in de auto van de Hagenaar. De inmiddels gealarmeerde politie hield beide mannen aan, die op het politiebureau wederzijds aangifte deden.

Slapend achter het stuur
Zoetermeer Agenten zagen zondag 21 oktober op een parkeerplaats langs de A12 om 08.15 uur een 23-jarige Hagenaar slapen achter het stuur van zijn stilstaande auto. De motor van de auto draaide nog. De man erkende net daarvoor te hebben gereden en moest een blaastest afleggen. Hij blies 640 ugl, wat inhield dat hij zijn rijbewijs in moest leveren en een proces-verbaal kreeg.