Datum: 22 oktober 2007

Noordwijk Woninginbraak Een bewoonster van een woning aan de Joseph De Veerstraat heeft vermoedelijk voorkomen dat er goederen uit haar woning werden gestolen. De vrouw kwam vrijdag 19 oktober omstreeks 20.40 uur thuis en hoorde bij binnenkomst een geluid uit haar woning komen. De vrouw ontdekte dat er was ingebroken en is hierop weer naar buitengegaan waarna ze de politie heeft gebeld. De inbreker heeft een balkondeur open gewrikt om binnen te komen.

Leiden Aanhouding na geweld De politie heeft op zaterdag 20 oktober, rond 03.20 uur, een 22 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het gebruiken van geweld tegen een 20 jarige Voorhoutse en een 17 jarige Oegstgeestenaar. De Voorhoutse en de Oegstgeestenaar stonden voor een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat te wachten op vrienden toen zij werden aangesproken door de verdachte. Hij had last van hen en vroeg hen weg te gaan. De Oegstgeestenaar ging er niet op in, maar kreeg vervolgens een vuistslag in het gezicht. De Voorhoutse bemoeide zich ermee en kreeg eveneens een klap. De politie werd gebeld die de verdachte aan hield. De verdachte is ingesloten op bureau, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Politie controleert fietsen De politie van Leiden controleert regelmatig in de stad op fietsen om te kijken of deze gestolen zijn. Op vrijdagmiddag 19 oktober heeft de politie wederom een gestolen fiets terug gevonden. Een 17 jarige jongen uit Leiden reed op een damesfiets waarop niet het originele slot was bevestigd. Reden voor de agent om de fiets te controleren. De fiets bleek inderdaad gestolen te zijn. De aangifte dateerde van 14 juli jl. en was gestolen vanaf de Narmstraat. De Leidenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de fiets gestolen te hebben. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Inbraak in woningen In een woning aan de Toermalijnstraat, de Coornhertstraat en de Prinsenstraat is in het weekend ingebroken. In de woningen aan de Toermalijnstraat en de Coornhertstraat is op zaterdag 20 oktober ingeslopen. De inbreker(s) konden via openstaande deuren de woningen binnen komen. De achterdeur van de woning aan de Coornhertstraat stond open, wat een insluiper de mogelijkheid gaf om een handtas weg te nemen. Ook in het geval van de Toermalijnstraat wisten de inbrekers via een opendeur toegang te verkrijgen tot de woning. Uit de woning werden onder andere bankpassen gestolen. Via het ingooien van een raam aan de voorzijde van een woning aan de Prinsenstraat wisten inbreker(s) binnen te komen. De inbraak vond plaats in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 oktober. De bewoner was thuis en hoorde de klap. Hij ging er op af en zag dat de ruit kapot was en dat zijn laptop die voor het raam stond was weggenomen. Hij hoorde vervolgens een scooter weg rijden.

De benadeelden hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche doet zo mogelijk onderzoek naar achtergelaten sporen die kunnen leiden naar de dader(s). Personen die getuige zijn geweest van een van de inbraken of meer informatie hebben worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Leiden via 0900-8844.

Voorschoten Bewoners treffen inbrekers aan De bewoners van een woning aan de Papelaan-West werden op zondagnacht 21 oktober wakker van geluid wat van het balkon af kwam. De bewoners namen een kijkje en zagen twee mannen met zaklantaarns op het balkon staan. De bewoners hebben vervolgens veel lawaai gemaakt, waarop de inbrekers op de vlucht zijn geslagen en in een busje zijn weggereden. De bewoners hebben de politie ingelicht. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Voorschoten via 0900-8844. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de daders achtergelaten sporen.

Alphen aan den Rijn Fietsbanden lek gestoken Zaterdag 20 oktober is tussen 20.15 en 23.45 uur op de Evenaar van dertig fietsen en drie scooters de banden lek gestoken. Een auto liep lakschade op doordat enkele fietsen daartegen waren gegooid. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Hazerswoude-Dorp Verkeersongeval Zondag 21 oktober om 08.00 uur is op de Gemeneweg een auto van de weg geraakt. Volgens de bestuurder, 19 jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk, schrok hij toen een auto die hem had ingehaald weer moest terugvoegen vanwege een tegenligger. De man uit Hazerswoude kwam in de berm terecht en verloor de macht over de auto. De auto kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie verzoekt getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren zich te melden via 0900 - 8844.

Leiderdorp Verkeersongeval Zondag 21 oktober omstreeks 11.20 uur vond op de kruising Engelendaal/ Staatendaalder een verkeersongeval plaats. Een 27 jarige automobiliste uit Arnhem reed over de Engelendaal vanuit de richting van de Persant Snoepweg. Op de kruising stak een 83 jarige fietsster uit Leiderdorp over in de richting van De Winkelhof. Een aanrijding was, ondanks hard remmen, niet meer te voorkomen. De Leiderdorpse werd met een hoofdwond en voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar acht woninginbraken dan wel poging daartoe. De inbraken vonden plaats tussen vrijdag 19 en zondag 21 oktober. Bij enkele inbraken werden goederen gestolen zoals een plasmatelevisie, sieraden, een laptop, een mobiele telefoon en een portemonnee. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. In een woning aan de Wissel werd in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober ingebroken. Hier werden diverse goederen gestolen. In een woning aan de Sportlaan ontdekten de bewoners zaterdagavond rond 19.55 uur bij hun thuiskomst dat er was ingebroken. Er was niets weg. Mogelijk dat de inbreker(s) door de bewoners voortijdig hun inbraak moesten afbreken. In een woning aan de Eendrachtsweg werd die zaterdagavond rond 20.00 uur een poging gedaan om in te breken. Een buurtbewoner hoorde een klap en zag twee jongens weglopen. Er was inbraakschade aan een achterdeur van de woning. In een woning aan de Pluutwerf werd die zaterdagavond geprobeerd in te breken. Ook in een woning aan de Von Suttnerstraat werd dat geprobeerd maar dan in de nacht van zaterdag naar zondag 21 oktober. In een woning aan de Gouderaksedijk werd die nacht ook ingebroken maar is vermoedelijk niets gestolen. In een woning aan de Pim Mulierlaan werd de bewoner rond 03.20 uur wakker van gestommel in de woning. Eenmaal beneden stond hij in de keuken oog in oog met twee jongens. Zij gingen er als een haas vandoor en renden weg in de richting van de Jaap Edenlaan. Ook hier is vermoedelijk niets gestolen. In een woning aan de Verzetslaan werd die nacht tussen 01.30 en 03.00 uur ingebroken waarbij ook enkele goederen werden gestolen.

Gouda Aanhoudingen voor geweld De politie heeft het afgelopen weekend bij drie incidenten waarbij sprake was van geweld, drie aanhoudingen verricht. Van deze drie is er één overgedragen aan de Vreemdelingendienst in verband met het onderzoek naar het rechtmatige verblijf in Nederland. Vrijdagavond 19 oktober werd de politie gevraagd naar het Margrietplein. Daar werd een 26 jarige man door vier vrouwen belaagd. Door één van hen was hij met een mes bedreigd. Dit gebeurde nadat hij bij de vrouwen aan de bel ging vanwege geluidsoverlast. Daarop ontstond een ruzie. De politie hield een 32 jarige vrouw uit Turanovac (Kroatië) aan. Zij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Zaterdagavond 20 oktober schopte en stompte een 24 jarige man uit Gouda zo maar een willekeurige op de Stoofsteeg passerende 32 jarige man uit Gouda. Stadstoezicht die er beelden van zag meldde dit de politie. Deze hield de Gouwenaar aan. Hij kreeg een boete van 410 euro en bij niet betalen zal hij zich in januari 2008 bij de Politierechter moeten verantwoorden. Zondag 21 oktober rond 00.50 uur hield de politie twee jongens uit Gouda van 16 en 17 jaar aan. Stadstoezicht meldde dat zij op beelden zagen dat de jongens op de Agnietenstraat baldadig waren. Zo werd er tegen de ruit van een warenhuis geplast en probeerden ze hekken om te duwen. Toen de bikers na de melding arriveerden waren ze bezig om tegen fietsen te trappen. Beiden werden dan ook ingerekend voor openlijke geweldpleging tegen goederen. De politie maakt proces-verbaal op.

Moordrecht Verkeersongeval De politie heeft op zaterdag 20 oktober, rond 03.55 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Schielands Hoge Zeedijk. Een auto met daarin drie inzittenden reed in de richting van Moordrecht toen deze door nog onbekende reden van de weg raakte, over de kop sloeg en in het riet aan de IJsselzijde terecht kwam. De inzittenden, mannen van 19, 21 en 23 jaar uit Moordrecht, raakten gewond en zijn in ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. De auto is getakeld en de verkeersdienst zal de auto op de technische staat onderzoeken.

Lekkerkerk Camper uit de bocht Een 68 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel is met zijn camper uit de bocht gevlogen. De man reed op zondag 21 oktober, rond 07.35 uur, over de Sternendaal toen hij de macht over het stuur verloor. Mogelijk is de man in de auto onwel geworden. Hij reed door de bosjes tegen een geparkeerde auto aan waarna hij tot stilstand kwam. De bestuurder is met hoofdletsel naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Reeuwijk Gooien met stenen en vernielen lantaarn De politie heeft op zondag 21 oktober, rond 15.50 uur, op De Lange Krag zes jongeren aangehouden nadat er een melding was gedaan van het vernielen van een lantaarnpaal en het kapot gooien van straatstenen. Naar aanleiding van de melding heeft de politie de zes jongeren in de leeftijd van 17 en 19 jaar uit Oudewater, Zevenhuizen, Berkenwoude, Gouda en Reeuwijk aangehouden. Niet iedereen bleek deel te hebben genomen aan en aanwezig te zijn geweest bij de vernielingen. De politie heeft een 21 jarige man uit Oudewater op het oog als verdachte van het vernielen van de lantaarnpaal, hij is door de politie benaderd voor het afleggen van een verklaring. De jongeren zijn na verhoor weer in vrijheidgesteld. De ouders van de twee minderjarigen zijn door de politie in kennis gesteld van de aanhouding.

Schoonhoven Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken dan wel poging daartoe. De inbraken vonden plaats tussen vrijdag 19 en maandag 22 oktober. Bij twee inbraken werden spullen gestolen zoals mobiele telefoons, een laptop, een computer met scherm en een LCD-televisie. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. In een woning aan de Schapenstraat werd vrijdagavond 19 oktober geprobeerd in te breken. Het lukte echter niet om een raam open te breken. In een woning aan de Waagstraat werd van zaterdag 20 op zondag 21 oktober ingebroken. Hier werden enkele waardevolle spullen gestolen. In een woning aan de Nobeldreef ontdekte men maandagmorgen 22 oktober dat er was ingebroken. Dit moet gebeurd zijn vanaf zaterdag 20 oktober. Ook hier werden enkele waardevolle spullen gestolen.

Stolwijk Bekeurd voor te zware lading De politie heeft zaterdag 20 oktober een vrachtwagenchauffeur bekeurd toen hij met zijn te zware lading over de Benedenkerkseweg wilde rijden. De bestuurder moest terugrijden om op een industrieterrein zijn lading over te laden.

Waddinxveen Verdachte van brandstichting aangehouden De politie heeft zondag 21 oktober rond 02.30 uur een 16 jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van brandstichting. Tijdens de surveillance werd gemeld dat er op de Akkerwinde een motor in de brand stond. Een agent zag drie personen wegrennen vanuit de richting van het Waddepad. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. De motor was geheel uitgebrand en moest door de brandweer worden geblust. Kort voor deze brand had de politie in deze wijk al twee Waddinxveners van 16 jaar aangehouden op verdenking van onder meer belediging. Eerder die nacht waren er meerdere meldingen van jeugdoverals. Agenten hielden na verwensingen van de jeugd één van de verdachten aan. De andere verdachte probeerde de eerste te ontzetten waardoor ook deze zich hevig begon te verzetten. Meerdere jongeren bemoeiden zich hierna met de aanhouding. Een agent gebruikte pepperspray om het verzet te beëindigen. De agenten hielden hierna de twee jongeren aan.

Waddinxveen Politie op zoek naar brandstichter De politie is op zoek naar een brandstichter. Zaterdagmorgen vroeg, de politie kreeg rond 07.00 uur een melding, ontstonden er op vier plaatsen kleine brandjes. Deze waren aangestoken. Het gaat hier om een aantal fietsen die stonden bij Station Noord, een hoes van een motorfiets op de parkeerplaats van de Wilgenhorst, isolatiemateriaal dat lag opgeslagen tussen de Peppelhorst en de Wilghorst en in een grote vuilniscontainer op de parkeerplaats van de Peppelhorst. De brandweer kwam ook nog in actie. De politie hield die morgen wel een man uit Waddinxveen aan. Uit onderzoek bleek dat hij niet als verdachte kon worden aangemerkt. Hij werd dan ook weer snel op vrije voeten gesteld. De politie vraagt in verband met het onderzoek aan mensen die mogelijk informatie hebben over deze brandjes of de dader(s), contact op te nemen met de politie Waddinxveen via 0900-8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --