FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Neville Chemical ontslaat mensen met een vlekje

FNV Bondgenoten is niet te spreken over de wijze waarop Neville Chemical in Uithoorn een reorganisatie uitvoert. Ondanks dat de ondernemingsraad van het chemiebedrijf een negatief advies heeft gegeven over de reorganisatieplannen, worden veertien werknemers op straat gezet.

"Dat is niet volgens de regels gegaan", zegt Peter van der Put, bestuurder van FNV Bondgenoten. "In de eerste plaats mag een reorganisatie die is afgekeurd door de or niet alsnog worden uitgevoerd. En daarnaast is opmerkelijk, dat de mensen die nu hun baan verliezen, allemaal lastig zijn voor hun baas. Er zitten een aantal langdurig arbeidsongeschikten bij, en bijvoorbeeld ook de voorzitter van de or. Laat ik het zo zeggen: de keuze is in ieder geval niet gemaakt op basis van gebruikelijke systemen als afspiegeling of last-in-first-out".

Neville Chemical wil niet met Van der Put in gesprek over een goede ontslagregeling voor de veertien. "Een hele rare gang van zaken voor een bedrijf dat in z'n missie zegt dat ze maatschappelijk verantwoord willen opereren", aldus Van der Put.

FNV Bondgenoten start een juridische procedure om alsnog een fatsoenlijke ontslagvergoeding voor de ontslagen werknemers af te dwingen.

---