Koninklijke Nederlandse Schaakbond

22 nieuwe kampioenen in Eindhoven

Op zaterdag 20 oktober vonden in Eindhoven de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Rapid plaats. Er werd gespeeld in leeftijdsgroepen van het geboortejaar 1987 tot 1999. Meer dan 400 deelnemers waren present. Er werd gestreden om 22 titels.

Op de toernooisite staan alle uitslagen en eindstanden: www.nbsb.nl/NKrapid2007.php

overzicht deel van de speelzaal de topborden waren zowel live als via een tribune te volgen

- Later meer -.

---

Jeugd veilig terug uit Siberie

De vijf Nederlandse jeugdspelers zijn vrijdag weer teruggekeerd vanuit het verre Siberië. Ze speelden mee in het toernooi om de Arctic Cup. De Nederlandse selectie bestond uit Twan Burg, Jonathan Tan, Talitha Munnik, Nick Bijlsma en Pepijn Obels. Schaaktrainer Jop Delemarre was mee als begeleider. Geurt Gijssen was als arbiter aanwezig. links Twan Burg geconcentreerd aan bord 1 Geurt Gijssen neemt het schema nog eens door, vanachter de Nederlandse spelers

Het Nederlands team sloot het toernooi af met een klinkende overwinning op het team van de Komi Republic (3,5 - 1,5).

Ze wonnen het toernooi daarmee niet. De volledige uitslagen staan in het russisch op de toernooisite.

De belevenissen van de Nederlandse spelers waren dagelijks te volgen via de weblog schaakuitzendingen. O.a.: Jarige Pepijn en de hosselaar! Woelige Sneeuwdagen in Salekhard! Nederlanders pakken solide plusremise tegen Slowaken. Nederland slaat toe! Nederlanders strijken neer in het Siberische landschap!

---