Gemeente Hoorn


Neem een kijkje in een domotica modelwoning

22 oktober 2007 - Afgelopen maandag 22 oktober heeft wethouder Ronald Witteveen in Hoorn een domotica modelwoning geopend. Hij heeft er vooraf ook een nachtje doorgebracht. Deze woning is van alle gemakken voorzien. Met een druk op de knop gaat het licht aan, gaan de gordijnen open en wordt het koffiezetapparaat ingeschakeld. Dit is nog maar een greep uit de snufjes die het wonen voor met name ouderen, gehandicapten en chronisch zieken zo comfortabel mogelijk maken. Zes weken lang kunnen bezoekers een rondleiding krijgen.

In de periode van 22 oktober tot 30 november 2007 is de modelwoning ingericht aan de Boerewagen 47 in Hoorn te bezoeken. Iedereen kan een kijkje nemen. Gedurende de zes weken worden rondleidingen in de woning verzorgd en wordt er uitleg gegeven over de verschillende apparaten. De openingstijden van de modelwoning zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Ook is de woning op donderdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Woensdag is de woning op afspraak te bezoeken. Dit geldt ook voor groepen (meer dan vier personen). Via telefoonnummer 0900-5206706 kan men zich aanmelden.

Initiatief De modelwoning is een initiatief van de gemeente Hoorn, woningcorporatie IntermarisHoeksteen, zorggroep de Omring, Ouderenraad, Stichting Welzijn Ouderen, huurdersvereniging De Boog, adviesorganisatie Primo en MEE Noordwest-Holland (ondersteuning bij leven met een beperking). De inrichting van de woning is verzorgd door installatiebedrijf Van der Laan bv.