Rechtbank Zutphen


Dubbelexpositie in Rechtbank Zutphen

Zutphen, 22 oktober 2007 - Vanaf 16 oktober tot en met 30 november is er in de centrale hal en in de loopbrug van de rechtbank Zutphen weer veel moois te bewonderen.

Uitdrukken emoties
De exposanten zijn Gerrit Roosjen uit Warnsveld, die met 45 schilderijen een goede indruk geeft van zijn werk. Hoewel natuur en mensen vaak aanleiding vormen voor zijn schilderijen, gaat het hem niet om een natuurgetrouwe weergave van de objectieve werkelijkheid, maar om zijn beleving daarvan en om het uitdrukken van de emoties die hij daarbij ervaart. Zijn schilderijen hebben daarom vaak een heel persoonlijk karakter.
Gerrit is actief lid van het Warnsveld Artistiek Quotum (WAQ) en neemt deel aan de diverse exposities die door het WAQ worden georganiseerd. Hij heeft al een aantal malen een solo-expositie gehad.

Mensen centraal
De andere exposant is Carla Lagas uit Zandvoort, die beelden laat zien in brons en in keramiek. Thema's over mensen staan centraal in haar werk. Haar sculpturen zijn heel herkenbaar in mooie lijnen en een simpele beweging of houding. In brons werkt zij met de verloren-was-methode, zodat alle beelden unica zijn. De beelden in keramiek hebben een granito afwerking, waardoor de mooie lijnen een extra effect krijgen. Carla exposeert regelmatig en maakt ook werk in opdracht.

Openingstijden gerechtsgebouw op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over exposities in het Gerechtsgebouw Zutphen en Stichting Blikopener.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 22 oktober 2007 Naar boven