Politie Groningen

Maandag 22 oktober 2007

Provincie Groningen, 22-10-2007

Groningen: poging beroving

Een onbekende man heeft zondagmorgen in Vinkhuizen een 76-jarige Groninger proberen te beroven. De Stadjer liep rond 11.00 uur op het parkeerterrein van het winkelcentrum in Vinkhuizen toen een getinte man hem aansprak. Direct daarna greep deze onbekende man de wandelaar vast en eiste geld. Doordat de oudere man om hulp riep, maakte de verdachte zich zonder buit uit de voeten. De verdachte is ongeveer
1,90 m. lang en had kort krullend haar. Volgens het slachtoffer liep de man moeilijk en droeg hij een donkere trainingsbroek. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: dronken man rijdt in op auto

De politie heeft zondagavond in de Goudlaan in Groningen een 34-jarige automobilist aangehouden. De Groninger was na een ruzie ingereden op een geparkeerde auto in de Leisteenlaan en was er daarna vandoor gegaan. Agenten zagen de automobilist zonder verlichting rijden en gaven hem een stopteken. De man was onder invloed van alcohol en had
1,8 promille in zijn bloed. Hij is ingesloten.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen

Drie onbekende jongemannen hebben zondagavond in de Asterstraat in Groningen een 16-jarige maaltijdbezorger overvallen. De jongen moest een bestelling afgeven in de Asterstraat. Toen hij op het opgegeven adres aanbelde, gaf de bewoonster aan dat zij niets van een bestelling afwist. Op het moment dat de deur werd gesloten, kwamen de drie onbekenden op de maaltijdbezorger af. Zij dwongen de jongen te stoppen en bedreigden hem met een slagwapen. De drie gingen er daarna met een geldbedrag vandoor. De drie jongemannen worden geschat op zon 16 jaar. Twee van hen hadden een blanke huidskleur, de andere had een donkere huidskleur. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: vrouw in bezit van harddrugs

De politie heeft zondagavond een 47-jarige vrouw uit Groningen aangehouden omdat zij in het bezit was van harddrugs. De vrouw liep door de Muurstraat en vroeg een man om een vuurtje. Een agent vertrouwde dit niet en vroeg of zij drugs bij zich had, wat zij ontkenden. Nadat haar kleding werd gecontroleerd, bleek ze in bezit te zijn van harddrugs. In haar jas werden onder andere vijf bolletjes drugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: man aangehouden voor brandstichting

De politie heeft zondagavond een 18-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor brandstichting in zijn woonplaats. Aan het eind van de middag kreeg de brandweer een melding dat er aan het Skagerrak een container in brand zou staan. Een getuige had relevante informatie en informeerde de politie. Die nodigde de man uit op het bureau, waar hij de brandstichting bekende. De verdachte verklaarde bovendien zelf met 112 te hebben gebeld om de brand te melden. Tegen de Delfzijlster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: auto met softdrugs

De politie heeft zondagmiddag in Hoogezand twee mannen uit die plaats aan gehouden. Surveillerende agenten vonden dat een 35-jarige automobilist op een verdachte manier wegreed toen de politieauto aan kwam rijden. In de Meint Veningastraat werd de auto langs de kant gezet. Op het moment dat de automobilist en de 32-jarige passagier uitstapten, kwam er een geur van softdrugs uit hun voertuig. In de auto werd bijna 200 gram softdrugs aangetroffen, vermoedelijk bestemt voor de handel. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: motorrijder gewond

Bij een ongeval op de Feiko Clockstraat in Oude Pekela is zondagmiddag een 44-jarige motorbestuurder uit Nieuwe Pekela gewond geraakt. Een 23-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela reed vanaf een oprit de Feiko Clockstraat op. De motorbestuurder kon niet tijdig remmen en ging onderuit. Hij raakte daarbij gewond aan zijn knie. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Roodeschool, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 151 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 348, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 995, aantal overtredingen: 193, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.