Politie Midden- en West Brabant

Arrestatie na overval bejaarde man in woning

TILBURG, 22 oktober 2007

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag een 38-jarige Tilburgse aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een overval op c.q. inbraak in een woning aan de Jacob Lemairestraat waarbij de 80-jarige bewoner zwaar gewond raakte. De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Een 80-jarige man werd zondagochtend rond 01.40 uur zwaar mishandeld toen hij twee inbrekers in zijn woning betrapte. De bewoner werd wakker van glasgerinkel en ging naar beneden om polshoogte te nemen. Hier trof hij twee gemaskerde mannen aan. Eén van hen begon hem direct met zn vuisten in het gezicht te slaan. De inbrekers hebben het huis doorzocht en gingen er vandoor met onder andere de autosleutels en de auto van de bewoner. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar het Elisabeth ziekenhuis overgebracht. Na een eerste onderzoek bleek hij twee gebroken kaken, een gebroken oogkas, vermoedelijk gebroken ribben en een hersenletsel te hebben.

Vandaag gaat de recherche met acht medewerkers verder met het onderzoek. In de woonomgeving van het slachtoffer wordt vandaag een buurtonderzoek ingesteld. De politie beschikt inmiddels over aanwijzingen omtrent de vermoedelijke daders en hoopt spoedig hierover meer te kunnen berichten.

Auteur: Willem van Hooijdonk