Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 22-10-2007

Politie zoekt naar 2-jarig jongetje

ZEIST - De politie hield zaterdagmiddag 20 oktober een zoekactie in en rondom winkelcentrum De Clomp naar een 2-jarig vermist jongetje. Het jongetje werd gelukkig na 3,5 uur gevonden.

Op zaterdag 20 oktober kreeg de politie rond 13.30 uur een melding dat er een 2-jarig jongetje werd vermist. De moeder van het jongetje had al geruime tijd gezocht zonder resultaat. De politie startte direct met veel agenten een zoekactie rondom winkelcentrum de Clomp. Hier vond zaterdag ook een multicultureel festival plaats. Na 3,5 uur werd het jongetje in het winkelcentrum door een vrouw aangetroffen. Zij bracht het jongetje naar de politiepost. Gelukkig bleek er geen sprake te zijn van een kinderlokker, zoals gesuggereerd werd door passanten.

Onder invloed

BILTHOVEN - In de nacht van zondag op maandag werd op de Planetenbaan een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er een automobilist flink slingerde op de Leijenseweg. De man parkeerde zijn auto voor zijn woning en ging naar binnen. Agenten belden bij zijn woning aan en roken dat de adem van de man sterk rook naar alcoholhoudende drank. Hij verklaarde dat hij inderdaad net thuis was en met de auto was geweest. Hierop de man een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De verdachte, een 48-jarige man uit Bilthoven, vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Op het bureau wees de ademanalyse 570 ug/l uit. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Verkeersongeval

ZEIST - Op de Woudenbergseweg botste zondag 21 oktober een automobiliste tegen een lantaarnpaal.

Agenten kregen omstreeks 18.00 uur de melding dat er een auto tegen een lantaarnpaal was gebotst op de Woudenbergseweg ter hoogte van hotel Oud Londen. Ter plaatse zagen agenten dat ambulancepersoneel al bezig waren met het slachtoffer. De automobiliste was met haar personenauto door nog onbekende oorzaak van de weg gereden de berm in en kwam aan de kant van hotel Oud Londen tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bermpaaltjes waren uit de grond getrokken en de lantaarnpaal stond scheef. Het slachtoffer, een 75-jarige vrouw uit Austerlitz, was bij bewustzijn en had letsel aan haar hoofd. Agenten roken dat haar adem naar alcoholhoudende drank rook. De vrouw werd overgebracht naar het UMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

WERKHOVEN - Op de Oostromsdijkje heeft de politie zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Van 15.30 uur tot 16.30 uur werden 40 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders hielden zich niet aan de maximum toegestane snelheid van 60 km/uur en kregen een bekeuring. Ook werd er een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van een helm. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.