PvdA Rotterdam


Bescherm kinderen tegen luchtvervuiling

Ma 22 Okt 2007 - Redactie
Bescherm kinderen tegen luchtvervuiling

PvdA-raadslid Claus Verbrugge is bezorgd over de gezondheid van de kinderen op bestaande scholen die dicht bij drukke wegen staan. Binnen Rotterdam staan een aantal scholen dichtbij drukke wegen, bijvoorbeeld in Overschie vlakbij de A13. Rotterdam moet die scholen snel elders onderbrengen.

De minister van VROM wil dat er geen nieuwe scholen worden gebouwd binnen een straal van 100 resp. 50 meter van snelwegen en provinciale wegen omdat de luchtkwaliteit dichtbij drukke wegen slecht is. PvdA-raadslid Claus Verbrugge is bezorgd over de gezondheid van de kinderen op bestaande scholen die wel dicht bij de drukke wegen staan. Binnen Rotterdam staan een aantal scholen dichtbij drukke wegen, zoals bijvoorbeeld in Overschie vlakbij de A13. Daar kunnen we de huidige situatie toch niet blijven handhaven, terwijl de minister het niet gezond vindt om nieuwe scholen op zulke locaties te bouwen? Rotterdam moet die scholen snel elders onderbrengen, vindt Verbrugge.

De PvdA-fractie heeft daarom vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. We willen weten om hoeveel scholen en kinderen het gaat en hoe het college van plan is om onze kinderen te beschermen tegen luchtvervuiling, aldus Verbrugge.