Gemeente Eemsmond


Koninklijke onderscheiding in Eemsmond
vrijdag 19 oktober 2007

Maandag 22 oktober 2007 ontvangt de heer Oldenburger uit Uithuizen een koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Jaap van Dijk. De heer R.F.K. Oldenburger (geboren 13 september 1942) is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer Oldenburger is voorgedragen voor deze onderscheiding, omdat hij zich op een buitengewone wijze, geheel vrijwillig inzet op een breed terrein van de plaatselijke samenleving. De heer Oldenburger kenmerkt zich door zijn blijvende energie en enthousiasme waarmee hij een stuwende kracht is achter veel initiatieven. Dit alles met een oprechte belangstelling voor de mensen om hem heen.

De heer Oldenburger is al sinds 1974 dienaar van de Nieuw Apostolische Kerk in Uithuizen. Hij stond in het verleden dag en nacht klaar voor de gemeenteleden. Daarnaast is de heer Oldenburger al jaren voorzitter van de uitvaartvereniging Uithuizen e.o. Sinds 1989 is hij voorzitter van de EHBO in Uithuizen en sinds 2005 is hij betrokken bij de organisatie van de Groninger Week. De heer Oldenburger wordt door diverse mensen gekarakteriseerd als een erg gedreven, plichtsgetrouw en sociaal persoon.