Gemeente Teylingen

vastgesteld

Bestemmingsplan Sassenheim Oost vastgesteld

22 oktober 2007

PERSBERICHT 19 oktober 2007 - De gemeenteraad is op 27 september akkoord gegaan met de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan `Oost' te Sassenheim. Het bestemmingsplan `Oost' omvat in grote lijnen het gebied tussen de Narcissenlaan/Parklaan, de Sassenheimervaart, de Rijksweg A44 en de Zandsloot.

Het is in hoofdzaak een actualisatie van de in het plangebied geldende bestemmingsplannen uit de periode 1982-1994, waarbij de bestaande situatie zoveel mogelijk is vastgelegd. Daarnaast biedt het bestemmingsplan voor een aantal locaties ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van woningbouw.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn in hoofdlijn de volgende wijzigingen aangebracht:


* De raad houdt zich de bevoegdheid voor om het bestemmingsplan te wijzigen daar waar het betreft wijzigingsgebied I (locatie hoek Narcissenlaan/Parklaan). Voor deze wijzigingsbevoegdheid (ex artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) zijn ten opzichte van het ontwerp de volgende extra voorwaarden opgenomen: de afstand tussen de brandweerkazerne en woningen mag niet kleiner zijn dan 30 meter en de verkeersontsluiting van de brandweerkazerne moet plaatsvinden op de doorgaande wegen Parklaan of Narcissenlaan.


* Voor de wijzigingsbevoegdheid (ex artikel 11 WRO) locatie Geelhoornstraat en omgeving (locatie IX) is de maximale hoogte van een gebouw met gestapelde woningen gewijzigd van 21 meter naar 14 meter.

Een overzicht van alle wijzigingen op de plankaart, in de voorschriften en de toelichting is opgenomen in het raadsbesluit en de overige bijlagen die samen met het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 23 oktober 2007 ter inzage liggen. Het vastgestelde

bestemmingsplan is vanaf die datum ook te raadplegen op deze website.

Bedenkingen indienen

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van dinsdag 23 oktober 2007 tot dinsdag 4 december 2007 ter inzage in het gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Gedurende deze periode kunt u bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Staten besluiten of de bedenkingen gegrond zijn of niet. Zij kunnen dan het bestemmingsplan binnen 6 maanden goed- of (gedeeltelijk) afkeuren.