Gemeente Zoetermeer

Uitvoering begroting 2007 op schema

De uitvoering van de in de begroting 2007 opgenomen plannen verloopt goed. Uit het aan de gemeenteraad aangeboden `Tussenbericht' komt een overwegend positief beeld naar voren.

Een groot aantal voornemens zijn omgezet in concrete plannen en veel plannen zijn in volle uitvoering.

De inzet om mensen aan het werk te krijgen werpt steeds meer vruchten af. De dienstverlening van de gemeente via de Publiekshal of digitaal wordt door de burgers positief gewaardeerd. In de openbare ruimte worden veel projecten uitgevoerd, waaronder de nodige verkeersprojecten. Aan de ideevorming van het Hart van Zoetermeer (culturele as) wordt hard gewerkt. Het programma Duurzaam Zoetermeer komt op stoom. De topsport in Zoetermeer wordt verder tot ontwikkeling gebracht. De uitvoering van het evenementenbeleid, vooral de activiteiten rond Zoetermeer 1000 jaar, is een succes.

De verlate (her)ingebruikname van Randstadrail was een tegenvaller, maar deze lightrail verbinding voorziet duidelijk in een grote behoefte.

In financiële zin is de uitvoering van de begroting 2007 op orde. Hoewel sprake van mee- en tegenvallers op diverse onderdelen wordt per saldo een beperkt overschot van EUR 0,5 miljoen verwacht.

De bespreking van het Tussenbericht vindt plaats in de commissie- en raadsvergadering van november.