Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 22-10-2007

Zwartgeblakerde man

SOEST Op zaterdag 20 oktober ging iets niet geheel goed bij het illegaal aftappen van stroom. Een zwartgeblakerde man ging ervandoor.

Rond 13.15 uur bemerkte de bewoner van een pand aan de Kostverlorenweg dat zijn stroom opeens uitviel. Hij begreep niet waardoor de stroomstoring veroorzaakt was totdat hij een zwart geblakerde man langs zag lopen.

De bewoner ging poolshoogte nemen op de plek waar de man vandaan kwam. Daar ontdekte hij dat er kortsluiting was geweest in een garage achter zijn woning. Hij belde de politie.

Agenten spraken ter plaatse met enkele getuigen. Die verklaarden dat de zwartgeblakerde man kennelijk had geprobeerd in een garage illegaal stroom af te tappen, waarbij kortsluiting was ontstaan en hij een stroomstoot had gekregen. Door de kortsluiting was brand ontstaan. Door meerdere mensen uit omliggende panden kreeg het slachtoffer brandblussers aangereikt. Hij had snel het brandje geblust en ging er vervolgens vandoor.

De agenten troffen in de garage een hennepkwekerij met ongeveer 900 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen.

De politie heeft de zwartgeblakerde verdachte (nog) niet kunnen achterhalen. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.

Te veel op

SOEST In de nacht van zondag 21 op maandag 22 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.00 uur controleerden agenten een automobilist op de Burgemeester Grothestraat. De bestuurder, een 34-jarige man uit Soest, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, meer dan anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Mishandeling

EEMNES Op zondagavond 21 oktober werden twee verdachten voor mishandeling aangehouden.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman op het Torenzicht door twee jongemannen was mishandeld. De agenten kregen een signalement van de twee verdachten. Het tweetal, jongemannen van 19 en 21 jaar oud en afkomstig uit Eemnes, werd op het Torenzicht aangetroffen en aangehouden.

Het slachtoffer, een 20-jarige jongeman uit Naarden, verklaarde door de verdachten te zijn aangesproken. Er ontstond een woordenwisseling, waarna het slachtoffer door de twee werd beetgepakt en geslagen. Daarbij liep hij letsel aan zijn hoofd op.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Schaarhoogwerker

SOEST De politie heeft op zondagmiddag 21 oktober twee jongens aangehouden voor onder andere baldadigheid.

Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens bij een pand aan de Energieweg vernielingen hadden aangericht. De melder gaf een signalement van de twee door.

Aan de hand van het signalement hielden agenten de verdachten, jongens van 13 en 16 jaar oud en afkomstig uit Soest, op de Industrieweg aan. Op de Energieweg spraken agenten met de melder. Het bleek dat de jongens een pand in aanbouw waren binnengedrongen. Daar waren zij op een schaarhoogwerker geklommen en hadden het apparaat vervolgens het pand uitgereden. Daar liep de hoogwerker vast in het zand, waarna de verdachten ervandoor gingen.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal terzake vernieling, baldadigheid en het zich bevinden op verboden terrein opgemaakt. De twee draaien op voor de eventuele schade en het bergen van de hoogwerker.

Mishandeling

SOEST De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die plaatsvond op vrijdagavond 19 oktober op de Vrijheidsweg.

Een 27-jarige inwoner van Hoogland kreeg rond 19.55 uur een verkeersconflict met de inzittenden van een personenauto toen hij met zijn fiets de rijbaan van de Vrijheidsweg overstak. Twee inzittenden uit de auto waren uit op een confrontatie, stopten de auto en stapten uit. Toen één van de verdachten een knuppel uit de auto haalde ontstond er een vechtpartij tussen het slachtoffer en de twee verdachten. Hierbij werd over en weer geslagen waarbij de Hooglander letsel opliep aan zijn arm en lichaam. Hij moest zich hiervoor onder behandeling stellen van een arts in het ziekenhuis maar kon na de medische verzorging weer naar huis.

Het signalement van de verdachten luidt:


- Man, leeftijd tussen 22 en 25 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, normaal postuur met donkerbruin, kort, stekelig haar.


- Man, eveneens tussen 22 en 25 jaar oud, lengte ongeveer 1.80 meter, normaal tot stevig postuur met blond, achterovergekamd, haar.

De auto werd bestuurd door een vrouw die voldeed aan het navolgende signalement:


- Vrouw, leeftijd tussen 20 en 30 jaar oud, lengte tussen 1.60 en 1.70 meter, normaal tot slank postuur met donkerbruin, los gedragen, haar.

De politie heeft al enkele getuigen gesproken en verhoord maar roept eventuele nog niet bekende getuigen op zich alsnog te melden op het politiebureau in Soest of dit melden via het telefoonnummer 0900-8844 of 0800-7000 (anonieme meldingsnummer)

De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Quadbestuurder aangehouden voor poging doodslag

BAARN De politie heeft zaterdag 20 oktober om 11.30 uur een 44-jarige inwoner van Utrecht aangehouden voor poging tot doodslag.

Een motorrijder van de politie zag over de Eemdijk in de richting van het Zuidereind een vierwielige quad rijden waarvan de bestuurder zich verkeersgevaarlijk gedroeg. De politieagent volgde de quadbestuurder die er vervolgens vandoor ging. Hierbij reed hij rakelings langs een aantal spelende kinderen bij een woning op het Zuidereind om met hoge snelheid weg te vluchten in de richting van de Eempolder tussen Amersfoort en Baarn.

Diverse surveillance-eenheden van de districten Eemland noord en zuid deden pogingen om de quad te laten stoppen maar de bestuurder zag telkens kans om te ontkomen. Bij één van deze acties reed de verdachte ook in op een politieagent. Uiteindelijk stopte de verdachte op de Bunschoterstraat in Hoogland waarna hij er lopend vandoor ging. Meerdere agenten renden achter hem aan waarbij over afrasteringen en hekwerken werd geklommen. Kort hierna kon de Utrechter worden aangehouden op het Breeland waarbij ook nog gebruik moest worden gemaakt van de pepperspray omdat hij zich verzette tegen de aanhouding.

De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Grote partij vuurwerk aangetroffen

EEMNES De politie heeft vrijdagavond 19 oktober om 18.00 uur een grote partij vuurwerk aangetroffen in een woning op het Simonsveen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie namen de agenten van het district Eemland noord en de Politie Milieudienst een kijkje in de woning. Hierbij werd een hoeveelheid van 279 kilo illegaal siervuurwerk aangetroffen. Verder bleek de bewoner, een 39-jarige inwoner van Eemnes, in het bezit te zijn van een gestolen compressor. De verdachte werd aangehouden en verhoord. Hij deed afstand van de inbeslaggenomen partij vuurwerk en het ontvreemde werktuig.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onruststoker aangehouden

BAARN De politie heeft zondagmorgen 21 oktober om 02.35 uur een 23-jarige inwoner van Baarn aangehouden in verband met belediging van politieagenten.

De politie was naar aanleiding van een melding van geluidsoverlast gegaan naar een horecagelegenheid op de Laandwarsstraat waarbij voor de uitspanning een gewonde man werd aangetroffen. De man bleek samen met zijn broer een conflict te hebben gehad in de horecagelegenheid waarbij hij een snijwond had opgelopen in zijn hand. Door de portier werden de mannen buiten gezet maar geen van de bij de vechtpartij betrokken personen wenste aangifte te doen. Om de rust in de omgeving van de horecagelegenheid te herstellen werden de beide mannen gevorderd zich te verwijderen. Kort hierna zag één van de agenten dat de verdachte tegen de voordeur van een woning urineerde waarna een bekeuring werd aangezegd. Hier was de Baarnaar het niet mee eens die de politieagent uitschold en beledigde.

Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor wildplassen en belediging en mocht ook nog een verklaring afleggen voor een vernieling van een auto en een mishandeling waarvoor hij gesignaleerd stond.

Laatst gewijzigd 22-10-2007 12:02 | © Politie Utrecht