Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 22-10-2007

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT- Op de Meridiaan en de Fazantenstraat werd op zondagavond 21 oktober een fietsverlichtingscontrole gehouden. Daarbij werden 21 bekeuringen uitgeschreven.

Brand

AMERSFOORT Op zondagavond 22 oktober heeft brand gewoed op het Ariaplein en de Ariaweg.

Rond 20.25 uur kreeg de politie de melding van een brand op de Ariaweg. Ter plaatse bleek een container in de brand te staan. Door de agenten werd het brandje geblust.

Rond 22.25 uur stond een auto op de Ariaweg in brand. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De politie vermoed dat het in beide gevallen om brandstichting gaat. Aan getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Ariaweg of het Ariaplein wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft op zondagavond 21 oktober een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 20.15 uur een onderzoek in een woning aan het Knoopkruid in. In het pand troffen agenten een hennepkwekerij van ongeveer 100 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De bewoner, een 27-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 oktober werd een verdachte voor mishandeling aangehouden.

Rond 03.50 uur kreeg een 23-jarige man uit Leusden in een horecagelegenheid aan het Lieve Vrouwekerkhof woorden met een 17-jarige jongen uit Amersfoort. De jongen sloeg hem met een glas in het gezicht, waarbij ook de 22-jarige broer van het slachtoffer glas in zijn gezicht kreeg. Beide broers liepen verwondingen in hun gezicht op.

De politie kwam ter plaatse en de verdachte, de 17-jarige Amersfoorter, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Beide slachtoffers deden aangifte van mishandeling.

Laatst gewijzigd 22-10-2007 12:04 | © Politie Utrecht