Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 22-10-2007

Herkomst lasterbrief bekend

(Zie Persberichten district Heuvelrug d.d. 17-10-2007: Politie onderzoekt lasterbrief)

MAARN Op dinsdag 16 oktober deed een 46-jarige inwoner van Maarn melding van laster. De politie heeft middels onderzoek de verdachten achterhaald.

In de woonomgeving van de 46-jarige man was rond 15 oktober een schrijven verspreid waarin hij werd beschuldigd een actieve pedofiel/schennispleger te zijn en werd hij met naam en adres genoemd. De Maarnaar deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in.

Gezien de onrust in de wijk werd op woensdag 17 oktober namens de Burgemeester van degemeente Utrechtse Heuvelrug en de Politie district Heuvelrug een brief in meerdere straten in Maarn verspreid. Daarin werd aangegeven dat er in het geheel geen verdenking inzake pedofilie of schennispleging tegen de 46-jarige Maarnaar is.

Middels onderzoek heeft de politie de herkomst van de brief en van een internetadvertentie met dezelfde strekking weten te achterhalen. Het gaat om drie verdachten (verdere gegevens worden niet verstrekt).

De drie zijn het afgelopen weekend verhoord en hebben allen hun rol in de zaak bekend. De aanleiding tot de laster waren problemen die één van hen in het verleden met de 46-jarige Maarnaar had gehad. Eén van de drie verdachten was op het idee van de brief gekomen door de aandacht die er de afgelopen weken was voor een actieve schennispleger op de Utrechtse Heuvelrug. (In die zaak is inmiddels door het Korps Hollands Midden een verdachte in Rhenen aangehouden).

Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van smaad/laster.

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op zondag 21 oktober verkeerde een bromfietser zwaar onder invloed van alcohol.

Rond 20.25 uur controleerden politiemensen een bromfietser op de Traaij. De bromfietser, een 36-jarige man uit Wijk bij Duurstede, had beduidend te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 670 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod negen uur.

Snelheidscontrole

COTHEN De politie heeft op zondag 21 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Van Lynden van Sandenburgweg gehouden.

Van de 678 gecontroleerde voertuigen, reden tien bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De topper reed 116 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor niet dragen van de autogordel (3), niet dragen helm (2) en niet handenvrij bellen (2).

Laatst gewijzigd 22-10-2007 12:06 | © Politie Utrecht