Gemeente Zevenaar


Week 43: 22 tot 29 okt. 2007

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het volledige ophaalschema 2007.

Datum Plaats Inzamelaar Zaterdag 27 oktober Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk supportersvereniging DCS

VERGADERINGEN

RAADSVERGADERING

Agenda voor de openbare vergadering van de raad van de gemeente Zevenaar op woensdag 31 oktober 2007. Aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis

Vragenuur

Beantwoorden schriftelijke vragen

Mededelingen college

Lijst ingekomen stukken

Onderwerpen

Wordt nog aangeleverd

Hamerstukken

Wordt nog aangeleverd

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 29 oktober 2007 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 26 oktober ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

OVERGANGSRECHT Wmo (AWBZ indicatie Hulp bij het Huishouden)

Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de gemeente vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk voor hulp bij het huishouden (HH). Tot 1 januari 2008 blijven lopende AWBZ-indicaties van vóór 2007 geldig op grond van een wettelijk overgangsrecht.

Het college heeft besloten het overgangsrecht t.a.v. deze indicaties te verlengen tot 1 april 2008. Dit betekent, dat de hulp bij het huishouden ongewijzigd wordt voortgezet tot 1 april 2008 voor diegenen die op 1 januari 2008 een geldige AWBZ-indicatie hebben. Per 1 april zal het college een nieuw besluit nemen op grond van de Wmo, waarbij voor bepaalde categorieën cliënten de oude AWBZ-indicatie van vóór 2007 wordt overgenomen.

Het Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Zevenaar 2007 is gewijzigd t.a.v. hulp bij het huishouden. De wijzigingen hebben betrekking op het voortzetten van het huidige beleid m.b.t. de indicatiestelling, de eigen bijdrage en de omvang van het persoonsgebonden budget. Deze wijziging gaat in per 1 januari 2008.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 1 november 2007 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.

BLADKORVEN
In de tweede week van oktober zijn er weer diverse bladkorven geplaatst in de kernen van de gemeente Zevenaar. De bladkorven zijn, zoals de naam al zegt, bedoeld voor blad. Als er ander tuinafval tussen het blad komt, kan de inhoud van de korf niet meer als blad worden verwerkt en dat brengt hogere kosten met zich mee.

Scherper toezicht gebruik bladkorf

Omdat er in de eerste week na plaatsing op vele plaatsen is geconstateerd dat de bladkorven verkeerd gebruikt worden, zal er door de reinigingscontroleur scherper op worden toegezien. Inmiddels zijn al enkele mensen aangesproken op het verkeerd gebruik van de bladkorven.
De bladkorven zijn in het leven geroepen om inwoners van de gemeente de gelegenheid te geven het blad dat van `gemeentebomen' in hun tuin of op hun stoep valt te kunnen opruimen, zonder dat zij daarvoor de eigen duobak hoeven te gebruiken.
Voor planten, snoeiafval en het blad van uw eigen bomen moet u gewoon uw eigen duobak gebruiken. Uiteraard kan dergelijk afval ook naar het aanbiedstation gebracht worden.
Bladkorven zijn een mooie voorziening, maar die kan alleen in stand gehouden worden als iedereen daar op de goede wijze mee om gaat.

ZEVENAAR DOET MEE AAN DE ACTIE `MAG HET LICHT UIT'.

Op 27 oktober 2007 neemt de gemeente Zevenaar deel aan de actie `mag het licht uit' georganiseerd door de Gelderse Milieufederatie. De GMF stelt zich tot doel om de duisternis in Nederland terug te krijgen en lichtvervuiling en energieverspilling (klimaatveranderingen) tegen te gaan. Daarnaast blijkt uit steeds meer onderzoek dat verlichting negatieve effecten heeft op de dierenwereld. Meer dan vijftig procent van de dieren leeft namelijk `s nachts.

Voor de gemeente Zevenaar betekent dit concreet dat op zaterdag 27 oktober 2007 na 23.00 uur eenmalig de openbare verlichting op de volgende locaties gedeeltelijk of geheel zal worden uitgeschakeld.

Woonwijk Ooy (gedeeltelijk)

Zuidelijke verbindingsweg (gedeeltelijk)

Paddestoel en Holthuizerpad (geheel)

Meer informatie over de actie `mag het licht uit' kunt u vinden op de site www.nachtvandenacht.nl.

Klik hier voor het overzicht evenementen.