Politie Limburg-Noord

Gezamenlijke alcoholcontrole door VHT's politie Limburg


Datum: 22-10-2007
Tijd bericht: 12:03
Plaats: Roermond
De beide Verkeershandhavingsteams van de regio's Limburg Zuid en Limburg-Noord hebben zaterdagnacht gezamenlijk een alcoholcontrole in Roermond en omgeving uitgevoerd. Er werden ongeveer 600 blaastests afgenomen, waarbij 10 bestuurders onder invloed bleken te zijn. Onder hen waren twee beginnend bestuurders.

Het gezamenlijke team dat uit 14 mensen bestond, nam twee verschillende standplaatsen in, op de Sint Wirosingel en op de Andersonweg. De controle richtte zich op het gebruik van alcohol in het verkeer en werd uitgevoerd door twee motorrijders, en een team van 12 medewerkers. In de uren tussen 22.30 uur en 04.00 uur werd van 592 bestuurders op straat een blaasproef afgenomen.

Op de eerste locatie, de Sint Wirosingel werden 3 bestuurders overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Zij kregen alle drie een rijverbod van 4 uur. Het betreft een 34-jarige inwoner van Venlo die met zijn bromfiets reed, een 36-jarige man uit Herkenbosch en een 42-jarige inwoner van Doetinchem.

Op de tweede locatie aan de Andersonweg werden 5 bestuurders na de blaasproef overgebracht naar het bureau voor een nader onderzoek. Zij kregen allen een rijverbod. Eén van hen is een beginnend bestuurder van 23 jaar, die zijn auto voor 7 uur moest laten staan en waarvan zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 42-jarige inwoner van Bunde moest zijn auto 5 uur laten staan, een 34-jarige man uit Someren kreeg een rijverbod van 3 uur, evenals een 30-jarige man uit Tegelen. Een 34-jarige Roermondenaar tenslotte mocht 2 uur niet rijden. De twee motorrijders hebben nog twee automobilisten op de Maastrichterweg staande gehouden, die ook teveel drank op hadden. Het waren een 22-jarige beginnend bestuurder uit Rotterdam, die 4 uur niet meer mocht rijden en een 37-jarige man uit Roermond, die een rijverbod van 5 uur kreeg en wegens recidive ook wordt voorgedragen voor een rijvaardigheidstoets bij het CBR.

Deze controle was er een in de reeks van zeven gezamenlijk geplande controles van dit jaar. De laatste gezamenlijke controle is gepland op 10 november in Sittard. Het is de bedoeling hiermee ook volgend jaar verder te gaan.