Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 22 oktober

Politie verricht aanhoudingen na vernieling en bedreiging

Almelo

De politie heeft aan de Talmahof in Almelo op zondag 21 oktober een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Almelo aangehouden. Zij worden verdacht van respectievelijk vernieling en bedreiging.

Op zondag 21 oktober kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat er aan de Talmahof in Almelo een ruit was vernield van een woning. Ter plaatse trof de politie op straat een man en een vrouw aan. De man had even daarvoor een ruit van de woning van een 24-jarige vrouw uit Almelo vernield. De vrouw had vervolgens de 24-jarige bedreigd met een mes. De politie hield de twee, een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Almelo, aan en bracht hen over naar het politiebureau. Daar is de 43-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tegen de 42-jarige Almeloër wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-136937)

Jongeren richten vernielingen aan

Beuningen

De politie heeft op zondag 21 oktober vijf jongeren aangehouden na vernielingen bij een school aan de Beuningerstraat in Beuningen.

Op zondag 21 oktober kreeg de politie omstreeks 15.30 uur een melding dat een groepje jongeren vernielingen hadden aangericht bij een school aan de Beuningerstraat in Beuningen. Ter plaats trof de politie een 60-jarige man aan die enkele jongeren betrapt had op het plegen van vernielingen. Het groepje, twee jongens en drie meisjes in de leeftijd van 14-19 jaar, was weggevlucht maar had een tas en verfspuiten achtergelaten. De politie stelde een onderzoek in en hield even later twee jongens van 17 en 19 jaar, uit Denekamp en drie meisjes van 14 jaar, uit Oldenzaal en Beuningen aan. Zij bekenden op donderdag 18 oktober een gereedschapshokje te hebben vernield, op vrijdag 19 oktober muren te hebben beklad en zondag 21 oktober graffiti te hebben aangebracht. Van de minderjarigen werden de ouders in kennis gesteld en allen zijn voorgedragen aan bureau Halt. (07-136909)

Voetgangers gewond bij aanrijding

Rijssen

Op de Verlengde Oranjestraat in Rijssen zijn op zondag 21 oktober twee voetgangers gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist.

Op zondag 21 oktober reed omstreeks 20.00 uur een 19-jarige automobilist uit Rijssen over de Verlengde Oranjestraat in Rijssen. Ter hoogte van de Lentfertsweg zag hij te laat dat twee voetgangers de weg overstaken en kon een aanrijding niet voorkomen. De voetgangers, een 41-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Rijssen, raakten gewond. Zij werden met de ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-136961)

Automobilist rijdt met 2,5 promille

Haaksbergen

De politie heeft op zondag 21 oktober op de Eibergsestraat in Haaksbergen een 42-jarige automobilist uit Lichtenvoorde aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies 2,5 promille tijdens de ademanalyse.

Op zondag 21 oktober zagen politiemensen op de Molenstraat in Haaksbergen een automobilist tegen het verkeer inrijden. Aan de Eibergsestraat gaven agenten de bestuurder een stopteken en spraken hem op zijn gedrag aan. Hierbij roken ze dat de bestuurder, een 42-jarige man uit Lichtenvoorde alcohol genuttigd had, en hielden hem aan. Ook bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en vaker onder invloed van alcohol reed. Op het politiebureau blies de 42-jarige 2,5 promille tijdens de ademanalyse. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-136981)

tel: 053-4555588


---- --