Politie Kennemerland

Aanrijdingen op A9; getuigen gezocht

Velsen, 21-10-2007 o Op de A9 ter hoogte van de brug over het C-kanaal is rond 11.30 een aanrijding ontstaan, waarbij een 76-jarige motorrijder uit Velsen ernstig gewond raakte.

De man reed richting Amsterdam toen hij mogelijk op een rubber blok, wat op de rijbaan lag, reed en ten val kwam. De auto's achter hem konden op tijd stoppen, een auto daar weer achter kon niet op tijd tot stilstand komen en knalde op zijn voorganger. Deze reed door de kracht van de aanrijding de gevallen motorrijder aan. Gezien de toestand van het slachtoffer kwamen verschillende ambulances en de traumaheli ter plaatse. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De A9 is enige tijd afgesloten geweest.

Vlak voor de aanrijding zijn meerdere auto's met het blok in aanraking gekomen. Rijkswaterstaat trof enkele kilometers verderop nog een rubber blok op de weg aan. Het is op dit moment onbekend waar de blokken vandaan komen, zij kunnen mogelijk van een vrachtwagen of aanhangwagen afgevallen zijn. De politie roept mensen, die mogelijk zo'n blok van een vrachtwagen of aanhangwagen af hebben zien vallen, zich te melden. Dit kan via 0900-8844.

Naar aanleiding van het eerste ongeval ontstond een file. Rond 12.30 uur zag een 82-jarige automobilist uit Zeist deze over het hoofd en botste met flinke vaart op zijn voorganger. De inzittenden van deze auto, een 30-jarige zwangere vrouw uit IJmuiden en haar 9-jarige stiefzoon raakten bekneld. Zij zijn door de brandweer uit hun voertuig bevrijd. Verschillende ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse. De beide slachtoffers zijn met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De jongen mocht na onderzoek naar huis, de toestand van de vrouw is niet bekend.

De oorzaak van de aanrijding is mogelijk een blackout van de bestuurder uit Zeist. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wederom is de A9 voor de afhandeling van de aanrijding enige tijd afgesloten geweest.