Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 19, 20 en 21 oktober

REGIO, 21-10-2007

Bij alcoholcontroles wapens aangetroffen

REGIO- Politiemensen hielden in de regio op diverse plaatsen alcoholcontroles.

HALFWEG-, 19 oktober. Van 20.00 tot 23.00 uur hielden agenten op de Julianastraat een alcoholcontrole. Vier maal werd geconstateerd dat er onder invloed van alcohol werd gereden. Het rijbewijs van de 30-jarige bromfietser uit Zwanenburg is ingevorderd. Ademanalyse aan het bureau gaf een promillage aan van 1,55. Daarnaast kregen nog twee bestuurders een proces-verbaal en tijdelijk rijverbod. Bij hen werden promillages van 0,6 en 0,7 gemeten.

Tijdens de controle werd een auto gecontroleerd, waarin twee ongewenste vreemdelingen bleken te zitten. Eén van de mannen kon geen identiteitspapieren overleggen, ook bleek het kenteken niet te horen bij de auto. In de auto troffen de politiemensen onder meer een vuurwapen, een patroonhouder, handboeien en een paralyzer aan. Alle goederen zijn in beslag genomen, een onderzoek naar de herkomst van de auto wordt ingesteld. De verdachten, 45 en 38 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

BEVERWIJK- 19 oktober. Op de Laan der Nederlanden controleerden agenten op het rijden onder invloed. Bij een 22-jarige inwoner van Beverwijk werd een promillage van 0,9 gemeten. Zij rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijdingen op A9; getuigen gezocht

VELSEN - 20 oktober. Op de A9 ter hoogte van de brug over het C-kanaal is rond 11.30 een aanrijding ontstaan, waarbij een 76-jarige motorrijder uit Velsen ernstig gewond raakte.

De man reed richting Amsterdam toen hij mogelijk op een rubber blok, wat op de rijbaan lag, reed en ten val kwam. De auto's achter hem konden op tijd stoppen, een auto daar weer achter kon niet op tijd tot stilstand komen en knalde op zijn voorganger. Deze reed door de kracht van de aanrijding de gevallen motorrijder aan. Gezien de toestand van het slachtoffer kwamen verschillende ambulances en de traumaheli ter plaatse. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De A9 is enige tijd afgesloten geweest.

Vlak voor de aanrijding zijn meerdere auto's met het blok in aanraking gekomen. Rijkswaterstaat trof enkele kilometers verderop nog een rubber blok op de weg aan. Het is op dit moment onbekend waar de blokken vandaan komen, zij kunnen mogelijk van een vrachtwagen of aanhangwagen afgevallen zijn. De politie roept mensen, die mogelijk zo'n blok van een vrachtwagen of aanhangwagen af hebben zien vallen, zich te melden. Dit kan via 0900-8844.

Naar aanleiding van het eerste ongeval ontstond een file. Rond 12.30 uur zag een 82-jarige automobilist uit Zeist deze over het hoofd en botste met flinke vaart op zijn voorganger. De inzittenden van deze auto, een 30-jarige zwangere vrouw uit IJmuiden en haar 9-jarige stiefzoon raakten bekneld. Zij zijn door de brandweer uit hun voertuig bevrijd. Verschillende ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse. De beide slachtoffers zijn met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De jongen mocht na onderzoek naar huis, de toestand van de vrouw is niet bekend.

De oorzaak van de aanrijding is mogelijk een blackout van de bestuurder uit Zeist. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wederom is de A9 voor de afhandeling van de aanrijding enige tijd afgesloten geweest.

Zonder rijbewijs en onder invloed van drugs

HEEMSKERK - 20 oktober. Politiemensen troffen rond 05.00 uur een man in een auto aan achter een tankstation aan de A9. In de auto zagen zij een wikkel en een zakje met wit poeder liggen en sporen van drugsgebruik op een map. De man, een 23-jarige inwoner van Zuid-Scharwoude, is hierop aangehouden. Bij het fouilleren van de verdachte werd naast de wikkel en het zakje met een hoeveelheid harddrugs nog een zakje met pillen gevonden. In de auto lagen enkele autoradio's, kabels en gereedschappen. Onderzocht wordt waar deze spullen vandaan komen. De verdachte bleek eveneens zonder rijbewijs te rijden.

Rijbewijs kwijt na veel te hard

LIJNDEN- 20 oktober. Politiemensen zagen omstreeks 08.30 een auto op de A5 rijden die opviel door zijn zeer hoge snelheid. Een meting gaf aan dat de man 190 km/u reed, waar 120 de maximaal toegestane snelheid is. De bestuurder, een 56-jaroge man uit Bergen, is vervolgens langs de kant van de weg gezet, waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee jongens aangehouden voor brandstichting

HAARLEM- 20 oktober. Een oplettende burger hield om 17.00 uur twee jongens aan die een brandje hadden gesticht in de dugout van een sportclub aan het Henk van Turnhoutpad. Hij belde vervolgens de politie, die het tweetal, beiden 13 jaar oud en afkomstig uit Haarlem, aanhield. Het brandje was inmiddels uit. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Jongens aangehouden na vernieling

HEEMSKERK- 19 oktober. Politiemensen hielden omstreeks 23.00 uur zes jeugdige verdachten aan voor vernieling. Oplettende getuigen hadden gezien dat het groepje op de Rijksstraatweg vuurwerk had afgestoken en een bierflesje op een auto hadden gegooid en belden de politie. Deze stelden direct een onderzoek in en troffen de groep aan op de Noorderdorpweg. Bij het zien van de politie gingen drie jongens ervan door. De andere vier, 15 jaar en afkomstig uit Beverwijk, werden aangehouden. Uit onderzoek werd duidelijk wie de andere drie verdachten waren. Deze jongens, 15, 15 en 16 jaar oud, zijn korte tijd later aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De auto raakte licht beschadigd. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Automobilist onder invloed veroorzaakt eenzijdige aanrijding

BEVERWIJK- 19 oktober. Een 31-jarige inwoner van Beverwijk verloor rond 21.00 uur de macht over het stuur toen hij met flinke snelheid vanaf de Spoorsingel de Laan der Nederlanden in wilde rijden. Hij botste op het trottoir en de tunnelwand en kwam enkele meters verder tot stilstand. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden. Ademanalyse aan het bureau gaf een promillage aan van 2,1. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Twee verdachten aangehouden na vechtpartij

HAARLEM - 20 oktober. Politiemensen hielden rond 18.30 twee mannen aan voor mishandeling. In de Warmoesstraat troffen zij na een melding van een vechtpartij een 19-jarige Haarlemmer aan, die klappen had gehad van een andere man. De Haarlemmer was dusdanig onder invloed van alcohol dat hij is meegenomen naar een politiebureau, ter ontnuchtering. De andere man, een 32-jarige man uit Beekbergen, werd korte tijd later op het politiebureau aangehouden. Hij was daar om aangifte te doen tegen de Haarlemmer. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Bestelbus de sloot in na aanrijding

SANTPOORD-NOORD- 20 oktober. Op de kruising van de Rijksweg met het Groenelaantje ontstond rond 16.00 uur een aanrijding tussen een bestelbus en een bromfiets. De bestelbus, bestuurd door een 52-jarige man uit Velsen, wilde rechtsaf het Groenelaantje inslaan en zag vermoedelijk de bromfiets over het hoofd. De bestelbus reed na de klap de sloot in. De 17-jarige Haarlemse bromfietsbestuurder en zijn 15-jarige bijrijder raakten gewond en zijn met kneuzingen en beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De auto en de bromfiets zijn weggesleept.

Bekeuring na rijden met squat

VELSEN-NOORD- 20 oktober. Surveillerende politiemensen zagen rond 16.00 uur een man op een squat rijden op de Pontweg. De squat had geen plaatje of kenteken. Toen zij de bestuurder langs de kant van de weg wilden zetten, probeerde deze de politiemensen af te schudden. De 20-jarige inwoner van Velsen kon alsnog langs de kant worden gezet, maar hij verzette zich flink. De verdachte, die de squat geleend had, kreeg een bekeuring voor het onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs.

Meisje aangehouden na mishandeling

HAARLEM- 19 oktober. Een 22-jarige Haarlemse vrouw werd omstreeks 23.00 uur op de Zijlweg achter op haar hoofd geslagen met een plastic fles. Zij passeerde een groepje jongeren, toen het gebeurde. Zij alarmeerde de politie, die direct een onderzoek instelde. In de bosjes bij het Hasselaerplein troffen de agenten drie meisjes en 2 jongens met scooters aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Een 16-jarige meisje uit Hillegom is aangehouden voor de mishandeling. Zij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Haar ouders zijn in kennis gesteld.

Verdachten aangehouden na mishandeling

HAARLEM - 21 oktober. Rond 01.15 werden twee mannen op de Leidse Vaart mishandeld waren door twee andere mannen. De slachtoffers fietsten daar, toen ogenschijnlijk zonder enige aanleiding een man op een van hen, een 23-jarige Haarlemmer kwam afgelopen en sloeg. Een andere man liep naar het andere slachtoffer, een 21-jarige Haarlemmer en gaf hem een harde klap. Gealarmeerde politiemensen stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen een groepje personen lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. Twee mannen, een 34-jarige Haarlemmer en een 23-jarige inwoner van Heemskerk, zijn aangehouden voor de mishandeling. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Automobilist onder invloed ramt vangrail

VELSEN-ZUID - 19 oktober. Rond 23.30 ramde een 42-jarige inwoner van Nieuw-Vennep met zijn auto de vangrail op de A22. Toen politiemensen bij de plek van de aanrijding kwam, stonden de man en zijn passagier buiten de auto. Al snel bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden. De verdachte echter hield bij hoog en laag vol dat hij niet gereden had en dat een onbekende man gereden had. Deze zou zijn weggerend. Een getuige echter had gezien dat er twee mensen in de auto hadden gezeten, te weten de verdachte en zijn bijrijder. De automobilist is vervolgens aangehouden voor rijden onder invloed. Ademanalyse aan het bureau gaf een promillage aan van 1,4, drie keer de toegestane hoeveelheid.

De auto is weg getakeld.

Man aangehouden na vechtpartij

HAARLEM- 21 oktober. Politiemensen hielden rond 02.30 uur een 27-jarige Haarlemmer aan die even daarvoor betrokken was geweest bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Smedestraat. De man was door de beveiligingsmensen uit de zaak verwijderd, maar bleef vervelend doen.
Uiteindelijk wilde hij één van de politiemensen te lijf gaan. De man rukte zich los van enkele mensen die hem vasthielden en begon wild om zich heen te slaan. Hierbij sloeg hij ook enkele omstanders. De verdachte werd uiteindelijk door de politiemensen overmeesterd en kon worden aangehouden.