Conferentie over kindermishandeling in Nederland 22 oktober 2007, Den Haag - De Verenigde Naties hebben vorig jaar de omvang en de aard van geweld tegen kinderen wereldwijd in kaart gebracht. Unicef heeft samen met Defence for Children International geanalyseerd hoe de plannen van de minister voor Jeugd en Gezin zich verhouden tot de aanbevelingen uit deze 'Violence Study'.

In de Violence Study luidt de centrale boodschap: geen enkele vorm van geweld tegen kinderen is te rechtvaardigen en al het geweld tegen kinderen is te voorkomen. Uit de analyse van Unicef en Defence for Children International blijkt dat Nederland goede en terechte stappen zet in de bestrijding van kindermishandeling, maar dat er een aantal punten van grote zorg zijn. Zoals de zorgelijke situatie van het stijgende aantal kinderen in detentie, het niet vooropstellen van het belang van het kind als het gaat om illegale kinderen, de kwaliteit en effectiviteit van interventies in de zorgverlening en het ontbreken van een Kinderombudsman.

Op 9 november wordt in Amsterdam de internationale conferentie Stop Violence Against Children gehouden. De directeur van Defence for Children International zal dan de analyse nader toelichten.

Analyse 'Violence Study versus Beleidsplan Jeugd en Gezin en Actieplan Aanpak Kindermishandeling' (Word, 211 kB)
Voor aanmeldingen conferentie: www.plannederland.nl
Meer over de Violence Study