EGEM


Gemeenten ontvangen Referentiemodel Stelsel Gemeentelijke Basisgegevens

Deze week valt bij alle gemeenten in Nederland een exemplaar van de gedrukte versie Referentiemodel Stelsel Gemeentelijke Basisgegevens (RSGB) in de bus. Al eerder was het referentiemodel elektronisch via www.egem.nl beschikbaar.

Gemeenten staan voor de uitdaging het landelijk stelsel van basisregistraties te gaan gebruiken. Het RSGB biedt houvast voor deze omvangrijke klus. EGEM heeft samen met een werkgroep van vertegenwoordigers uit zeven Nederlandse gemeenten het model ontwikkeld. Het RSGB draagt er aan bij dat gemeenten (en haar partners) beter in staat zijn de kern van de gegevenshuishouding eenmalig te onderhouden en meervoudig te gebruiken bij de uitoefening van de taken.

Het RSGB waarborgt effectieve binnengemeentelijke gegevensuitwisseling en benutting van het landelijk stelsel van basisregistraties door gemeenten. Ook betreft het RSGB het bredere scala aan basisgegevens van gemeenten.

U kunt het RSGB (inclusief deel 2: specificaties) ook downloaden op: http://www.egem.nl/kennisbank/architectuur-e-gemeente/basisgegevens

Wilt u een gedrukt exemplaar ontvangen? Stuur dan een verzoek naar info@egem.nl (zolang de voorraad strekt)