Ingezonden persbericht


ONAFHANKELIJK ONDERZOEK: D-LINK LEVERT SNELSTE DRAFT 802.11N-PRODUCTEN

Rotterdam, 22 oktober 2007 D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, gebruikt de snelste Draft 802.11n-technologie in zijn producten voor thuisnetwerken. Dit blijkt uit recente tests door een onafhankelijke organisatie.

octoScope, een Amerikaans onderzoeksbureau voor product/prestatietests, voerde de tests uit in thuis- en kantooromgevingen. Het bureau vergeleek de meest recente Draft 802.11n-apparatuur van diverse leveranciers. Uit diepgaande korte en langere tests van de doorvoersnelheid en videoprestaties kwam de volgende conclusie naar voren: 'De meetresultaten wijzen uit dat de D-Link DIR-655 Xtreme N Gigabit Router het best presteert in de 3x3 (antenne)klasse.' Daarnaast bleek uit de test dat 'de DIR-655 hdtv-kwaliteit biedt tot maar liefst 50 meter, omdat de doorvoer van 20 Mbps tot die afstand is gegarandeerd.' In het testrapport stond verder dat de D-Link DIR-625 RangeBooster N Router bovenaan staat in de 2x2 (antenne)categorieën voor thuis en kantoor doordat de router hdtv-signalen tot 60 meter doorstuurt.

Reden voor de test was het achterhalen van de prestaties op het gebied van videoprioriteiten van drie routers met gigabit-mogelijkheden: de D-Link DIR-655, de Linksys WRT350N en de NetGear WNR854T. Deze drie producten omvatten allemaal Gigabit Ethernet LAN-poorten met voldoende bandbreedte voor de ondersteuning van een multimediaserver voor verschillende videostreams. Van deze drie producten kwam de D-Link-oplossing als beste uit de bus.

De 802.11n-standaard, momenteel in draft-vorm, luidt een volgende fase binnen de WLAN-technologie in. Deze standaard biedt verregaande verbeteringen voor wat betreft doorvoersnelheid en gebruik van bestaande 802.11b- en 802.11g-apparatuur. Draft 802.11n biedt triple play-mogelijkheden, waaronder distributie van videobeelden naar meerdere tv's. De standaard ondersteunt bedrijfskritische applicaties met optimale doorvoer, QoS en beveiliging op basis van 100Base-T. In combinatie met de huidige beveiligingsprotocollen vormt Draft 802.11n een eenvoudig alternatief voor computerkabels. De D-Link-producten Xtreme N en RangeBooster N zijn gebaseerd op XSPAN Draft 2.0 802.11-technologie van Atheros.

"D-Link wil gebruikers een optimale Draft 802.11n-ervaring bieden", zegt A.J. Wang, CTO van D-Link. "De octoScope-resultaten onderstrepen de maximale inspanningen van onze technische en productontwikkelteams, en onze positie in de markt voor thuis- en kantoornetwerken."

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal: Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Tel.: +31 (0)20-363 11 52
E-mail: janwillem@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.