Politie Limburg-Zuid

Kerkrade; vrachtwagenchauffeur beroofd

Maandagmorgen is bij een bedrijf aan de Steenbergstraat in Kerkrade een vrachtwagenchauffeur door een onbekende persoon op gewelddadige wijze beroofd van zijn beurs.

Het slachtoffer, een 51-jarige inwoner van Simpelveld, kwam rond 05.15 uur aan bij het bedrijf om van daaruit met een vrachtwagen te vertrekken. Toen de man op het bedrijfsterrein bezig was spullen vanuit zijn auto over te laden in de vrachtauto, kreeg hij plotseling een flinke stroomstoot, vermoedelijk van een stroomstootwapen, in zijn rug. Hierdoor raakte het slachtoffer voor korte tijd buiten kennis. Toen de man weer bij zijn positieven was, bleek dat zijn portemonnee verdwenen was.

Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is een onderzoek gestart. Zij vraagt getuigen zich te melden. In het bijzonder is de politie opzoek naar de automobilist die rond het bewuste tijdstip in een kleine witte auto vermoedelijk op de Parallelweg heeft gereden (0900 - 8844).

Maastricht; man en vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond een man en een vrouw, beiden 40 jaar, uit Maastricht aangehouden in verband met een geval van huiselijk geweld, dat zich zondagavond in een woning in Maastricht heeft voorgedaan.

Het stel, kreeg in de loop van de avond een woordenwisseling, waarbij de man de vrouw zou hebben geslagen. Hierop zou de vrouw de man met een keukenmes in een arm hebben gestoken. De man moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De man en de vrouw wensten geen aangifte tegen elkaar te doen.

Heerlen; bezorger reclamefolders van fiets beroofd

Zondagmiddag hebben twee mannen op de Ovidiusstraat in Heerlen een 15-jarige bezorger van reclamefolders op gewelddadige wijze van zijn fiets beroofd.

Toen het slachtoffer rond 17.00 uur zijn omafiets met daarop een tas van 'Netwerk VSP' tegen een paal wilde plaatsen, om folders te bezorgen, werd hij door een onbekende blanke man van achteren van zijn fiets getrokken, waarna deze zijn mobiele telefoon en zijn mp3-speler probeerde af te pakken. Het slachtoffer wist zich van zijn belager te ontdoen, maar kon niet voorkomen dat een tweede dader, die een donkere huidskleur had, zijn fiets pakte. Daarna zijn beide mannen er met zijn fiets vandoor gegaan.

De politie stelt een onderzoek in en is opzoek naar getuigen.

Valkenburg; dronken automobilist veroorzaakt veel schade

Een dronken automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag op Broekhem in Valkenburg een aanrijding veroorzaakt en daarbij voor de nodige schade gezorgd.

De automobilist, een 21-jarige inwoner uit Geleen, naderde vanuit Valkenburg centrum de rotonde Broekhem/Strabeek, raakte eerst een spiegel van een geparkeerde auto en boste vervolgens tegen de achterzijde van een ander geparkeerd voertuig. Deze laatste auto schoof door de klap tegen een daarvoor staande auto, die daardoor ook flinke schade opliep. Drie tot vierhonderd meter verder kwam de automobiliste uit Geleen met zijn auto tot stilstand.

De man had een fles sterke drank in zijn handen, toen hij werd aangetroffen. Hij verklaarde later dat die van een kennis was, die hij eerder thuis had afgezet.

De man gedroeg zich zeer recalcitrant en weigerde iedere medewerking aan een blaasproef.

Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sittard; dronken man valt vrouw lastig

De politie heeft zondagavond op de Oude Markt in Sittard een 41-jarige inwoner van Echt aangehouden, omdat de man dronken was en vrouwen lastig viel.

Enkele bikers van de politie, die in verband met de Oktoberfeesten extra toezicht hielden, zagen dat de man in kwestie op zeker moment enkele meisjes achterna zat. De agenten spraken hem daarop aan. Toen de politiemensen zagen dat dezelfde man korte tijd later op de Oude Markt handtastelijk werd in de richting van een vrouw, werd hij aangehouden. De Echtenaar is ter ontnuchtering ingesloten.

Heerlen; bezoeker "privéhuis" beroofd

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 37-jarige inwoner van Rotterdam het slachtoffer van een beroving, nadat hij bij een pand in de Heerlense binnenstad had aangebeld in de veronderstelling dat het een privéhuis was.

Nadat de Rotterdammer door een van de bewoners duidelijk werd gemaakt dat het geen privéhuis was, wilde hij weer vertrekken. Hierop hebben twee andere personen, die in het pand woonden, de Rotterdammer aangesproken, waarbij zij hem vervolgens beroofden van zijn portemonnee. Hierbij heeft een van het tweetal het slachtoffer ook geslagen.

Nadat het slachtoffer was gevlucht, belde hij de politie, die in het bewuste pand twee inwoners van Heerlen van 34 en 43 jaar, als verdachten aanhield. Nadat beide verdachten aanvankelijk ontkenden, deden zij dat later wel. De buit, volgens aangever bestaande uit 170 Euro, had het tweetal onderling verdeeld.

---- --