Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 22 oktober

Regio Kennemerland, 22-10-2007

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 21 oktober - Surveillerende politiemensen zagen rond 18.45 uur op de Europaweg een man fietsen met achterop de fiets een tweede fiets die op slot zat. De man bleek een Roemeen die geen Nederlands verstond, geen papieren bij zich had en had een ongeloofwaardig verhaal over hoe hij aan de afgesloten fiets was gekomen die hij bij zich had. De man is aangehouden op verdenking van diefstal en meegenomen naar het bureau. Daar kwam zijn paspoort boven water. Hij verblijft in Vijfhuizen. De fiets is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

BEVERWIJK, 21 oktober - Personeel van een winkel in de bazaar aan de Ringvaartweg betrapte rond 14.30 uur een 53-jarige vrouw uit Lelystad op de diefstal van kleding. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw maakte deel uit van een groep mensen die waarschijnlijk meer kleding heeft gestolen. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar ontkende ze ondanks de bewijzen en het feit dat ze een speciaal voor het plegen van diefstal geprepareerde rok droeg de diefstal te hebben gepleegd.. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd

HEEMSKERK, 21 oktober - Een 38-jarige vrouw uit Uitgeest is zondagavond rond 22.15 uur in de Ruysdaelstraat beroofd. De vrouw stond bij de bushalte te wachten toen ze werd aangesproken door een jonge man. Vervolgens spoot de man de vrouw een bijtende vloeistof in het gezicht en trok haar tas uit haar handen. Hij is er met de tas op zijn fiets vandoor gegaan. De verdachte is een blanke, magere man van rond de 20 jaar. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen van de beroving contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.

Brievenbus opgeblazen, daders aangehouden

HOOFDDORP, 21 oktober - Rond 16.20 uur werd gemeld dat twee jongens een brievenbus hadden opgeblazen aan de Fanny Blankers-Koenlaan. Agenten die in de buurt kwamen zagen een jongen op een fiets als een dolle vanuit een steeg de Baron de Coubertinlaan inrijden en tegen een rijdende auto tot stilstand komen. Er kwam nog een jongen aanfietsen en twee mannen die de twee jongens direct overdroegen als zijnde daders van de vernieling van de brievenbus. De mannen hadden de jongens gezien bij de brievenbus die met een vuurwerkbom was opgeblazen. De jongens waren er vandoor gegaan maar de vlucht eindigde onder de ogen van de mannen én de agenten tegen de auto. De verdachten bleken Hoofddorpers van 14 en 15 jaar oud. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De schade zal op de jongens worden verhaald.

Vechtpartij op circuit

ZANDVOORT, 21 oktober - Rond 20.00 uur werd gemeld dat er een massale vechtpartij had plaatsgevonden op het terrein van het circuit. Agenten troffen een groep mensen waaronder drie mannen met hoofdwonden. Ze vertelden dat ze vanaf het circuit kwamen en op weg waren naar huis. Voordat duidelijk werd wat er aan de hand was kwam een ander groepje mannen met een als coureur geklede man die wilde vechten met de drie gewonde mannen. De agenten hebben de vechtenden gescheiden en geprobeerd uit te vinden wat er was gebeurd. Uit dit onderzoek is gebleken dat enkele mannen amok hadden gemaakt in een VIP-tent. Daar was een vechtpartij ontstaan waarbij veel meer mensen betrokken zijn geweest en waarbij een beveiligingsmedewerker klappen heeft gehad. De drie gewonde mannen, Ridderkerkers van 33, 33 en 34 jaar, zijn hierbij betrokken geweest maar het is niet duidelijk geworden wat hun rol precies is geweest. Anderen wensten geen aangifte te doen of verklaring af te leggen.

Kleine vrachtauto gestolen

HAARLEM, 22 oktober - Een 44-jarige Haarlemmer heeft aangifte gedaan van diefstal van een kleine vrachtauto met open laadbak. Het gaat om een knalgele Mercedes Sprinter. In de open bak stonden een blauwe freesmachine, twee kruiwagens en wat tuingereedschap, alles eigendom van zijn werkgever. De vrachtauto is gestolen in de nacht van zondag 21 op maandag 22 oktober vanuit de Forelstraat in Schalkwijk. De politie stelt een onderzoek in.