Stichting Bouw Research

SBR brengt 'Uitwerkingsinstructie Toolkitconcepten laagbouw' uit

Rotterdam - De eerste uitwerkingsinstructie bij de 'Toolkit Duurzame Woningbouw' is gereed. Deze is vanaf heden verkrijgbaar als SBR-publicatie 'Uitwerkingsinstructie Toolkitconcepten laagbouw'. Dit praktische handboek werkt negen energieconcepten uit de toolkit nader uit. Het betreft twee woningtypen: de rij- en de twee-onder-een-kapwoning.

Bouwprofessionals krijgen via referentiewoningen uitgelegd hoe zij een duurzame rijwoning of twee-onder-een-kapwoning kunnen realiseren; zowel in bouwtechnisch opzicht, als met het oog op installaties voor verwarmen, warm tapwater, koelen en ventilatie. Ook geeft deze uitgave een beschrijving van energiebesparende technieken en hun bouwkundige consequenties. Uitgangspunt vormen het in de toolkit gehanteerde bouwkundige basisniveau en de toegepaste referentiewoningen. De referentiewoningen zijn zo vormgegeven dat aan de huidige eisen uit het Bouwbesluit wordt voldaan. De energieprestatie voldoet aan EPC = 0,8.

Toolkit
De 'Toolkit Duurzame Woningbouw' bevat een groot aantal uitgewerkte concepten. Dit naslagwerk laat zien welke maatregelen mogelijk zijn om duurzaamheidprestaties in de bouw te realiseren, en welke expertise daarvoor nodig is. De toolkit is een initiatief van de Projectgroep Duurzame Energie Projectontwikkeling Woningbouw (www.depw.nl).

Reeks
SBR gaat meer publicaties met uitwerkingsinstructies uitgeven. De eerstvolgende, met als onderwerp 'Toolkit energieconcepten voor de gestapelde bouw', wordt in het voorjaar van 2008 verwacht.

Kenmerken en bestellen
De publicatie 'Uitwerkingsinstructies Toolkitconcepten laagbouw' is te bestellen via het internet: www.sbr.nl of bij de afdeling Verkoop van SBR, tel. 010 - 411 41 11, e-mail: verkoop@sbr.nl.

Aantal pagina's: 116
Prijs: ¤ 79,-
ISBN: 97-89-05-367-5120