Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vier winkelpanden onbruikbaar door uitslaande brand

t Harde, 22-10-2007 o Een uitslaande brand in het winkelcentrum t Harde heeft in de nacht van zondag op maandag 22 oktober, vier winkelpanden zodanig beschadigd dat zij niet meer voor het publiek geopend kunnen worden. De schade is aanzienlijk maar het schadebedrag ois nog niet vastgesteld. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting.

De brand werd rond 01.40 uur gemeld door een passerende automobilist. Het pand van de Blokker, waar de brand vermoedelijk is ontstaan, is nagenoeg geheel verwoest, maar ook de winkelpanden van de wereldwinkel, een bloemenzaak en een kapsalon moeten als verloren worden beschouwd.

De brandweer van Elburg heeft met twee tankautos de brand bestreden, waarbij ook een hoogwerker vanuit Harderwijk werd ingezet.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Het team Forensische Opsporing (technische recherche) stelt een sporenonderzoek in.