Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 22 oktober

* MAN ZWAAR GEWOND; VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Vier Rotterdammer van 23,25,28 en 30 jaar oud zijn zondagmorgen vroeg, rond kwart voor zes, aangehouden op de Maasboulevard. Hier viertal had kort ervoor ruzie met een 31-jarige Rotterdammer. Deze ruzie escaleerde in een vechtpartij waarbij de 31-jarige man diverse klappen en schoppen kreeg en buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus MC. Door gealarmeerd politiepersoneel zijn de vier verdachten aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.


* 575 KILO VUURWERK IN BESLAG GENOMEN
ROZENBURG - De politie heeft een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen in een woning. Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie zondag rond kwart over twee een onderzoek ingesteld in een woning aan de Perengaarde. Daar troffen agenten in een kamer op de eerste etage en de zolder een grote hoeveelheid vuurwerk aan. Op dat moment was een 33-jarige vrouw uit Rozenburg aanwezig en haar 5-jarig dochtertje. Politiemensen hebben de vrouw terplekke verhoord en stellen een onderzoek in naar wie verantwoordelijk is voor het vuurwerk en de gevaarlijke opslag ervan. Agenten namen het vuurwerk in beslag en brachten het over naar een politiebureau.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
(Zie eerder persbericht zaterdag 13 oktober 2007) ROTTERDAM-CENTRUM - Politiepersoneel hield zondagmiddag rond drie uur een 26-jarige Rotterdammer aan. De man meldde zich op een politiebureau in verband met het schietincident dat zaterdag 13 oktober plaatsvond. Hierbij raakten twee mannen afkomstig uit Delft op het Rodezandhof gewond aan hun benen. Het onderzoek wordt voortgezet.


* BRAND MET HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - In een pakhuis onder een woning aan de Zwederstraat brak maandagmorgen rond kwart over tien een grote brand uit. De brand sloeg vervolgens over naar een bovengelegen woning. Hier liepen drie bewoners van 25,61 en 63 jaar oud ademhalingsproblemen op door de sterke rookontwikkeling. Door personeel van de GGD zijn de slachtoffers direct behandeld. Nadat rond kwart over elf de brand 'meester' was werd in het pakhuis een hennepkwekerij aangetroffen. Door de recherche van district Feijenoord-Ridderster wordt een nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van deze kwekerij.


* MAN OVERLEDEN NA BEDRIJFSONGEVAL
BARENDRECHT - Een 58-jarige man is maandagochtend overleden na een val van een stellage. Rond negen uur raakte hij gewond. Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Gebroken Meelweg viel de man door nog onbekende oorzaak ongeveer zeven meter naar beneden. Hierbij kwam hij op zijn rug terecht. Collega's belden direct een ambulance. De ambulancemedewerkers troffen de Gouwenaar aan in zorgelijke toestand en brachten hem naar het Dijkzicht Ziekenhuis. Kort na aankomst in het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL SCHOENENREUS
SCHIEDAM - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord onderzoekt een overval op de Schoenenreus aan de Nieuwe Passage. De overval vond dinsdagmiddag 9 oktober plaats tussen twaalf en één uur. Twee medewerkers van de winkel werden in het magazijn van de winkel met geweld overvallen. De overvallers zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en wil graag in contact komen met: klanten die op het genoemde tijdstip in de winkel waren; mensen die op een terras voor de winkel zaten of mensen die mogelijk anderszins over informatie beschikken met betrekking tot deze zaak. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Waterweg-Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitgave zondag 21 oktober

* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN; 54 AUTOMOBILISTEN BEKEURD

ROTTERDAM PRINS-ALEXANDER / SPIJKENISSE / ROTTERDAM-ZUID/ SCHIEDAM


- Op diverse locaties in de regio hield politiepersoneel in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles. Tijdens deze controles zijn 3860 automobilisten gecontroleerd. Van hen bleken 54 bestuurders teveel alcohol genuttigd te hebben. Zij kregen een proces-verbaal. Eén bestuurder werd met 2.6 promillage alcohol in zijn bloed van achter het stuur gehaald. In totaal werden 6 rijbewijzen ingevorderd. De controles zijn erop gericht om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongelukken door gebruik van alcohol te verkleinen.


* ZONDER RIJBEWIJS MAAR MET VUURWAPEN
ROTTERDAM-ZUID - Een 23-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op het Nachtegaalplein aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een auto en had onder de achterbank een vuurwapen verstopt. Rond kwart over zeven zagen surveillerende politieagenten de 23-jarige automobilist over de Boergoensevliet met hoge snelheid voorbijrijden. Bij het zien van de politieauto werd er plotseling keuring 50 km/uur gereden. Nadat de bestuurder was gestopt bleek hij sinds september 2007 zonder rijbewijs te rijden. Hierop werd de auto van de man in beslag genomen. Nadat de verdachte aangaf dat hij nog wat persoonlijke goederen uit de kofferbak wilde halen troffen de politieagenten drie autoradio's aan waarvan de bedrading los hing. Hierop zijn de radio's eveneens in beslag genomen. Nadat de auto was overgebracht naar een politiebureau werd hier de auto zorgvuldig doorzocht. Tijdens deze zoeking werd onder de achterbank een vuurwapen aangetroffen. Na nader onderzoek bleek dat er met dit vuurwapen niet meer geschoten kon worden. De verdachte is in verzekering gesteld.


* 84-JARIGE RIJDT 6 JAAR ZONDER RIJBEWIJS

RIDDERKERK - Naar aanleiding van een aanrijding op de Brasem waarbij een 84-jarige Ridderkerkse tegen een geparkeerde auto was gereden stelde politiepersoneel een onderzoek in. Zaterdagmorgen rond tien voor elf werd de bestuurster in een blauwe Ford Fiesta op de Brasem aangetroffen. Zij was met haar auto tegen een witte Ford Escort van een 59-jarig Ridderkerker gereden. Toen de vrouw naar haar rijbewijs werd gevraagd bleek dat dit 6 jaar geleden reeds was ingevorderd. Eveneens na een aanrijding. Tevens was de vrouw tijdens een herkeuring afgekeurd. Dit alles lapte zij aan haar laars en reed de afgelopen zes jaar in haar auto. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.


* DRONKEN SCHIPPER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 52-jarige schipper, afkomstig uit Dinteloord heeft zaterdagavond in de Waalhaven een vaarverbod gekregen. De man kreeg rond zeven uur ruzie met een andere schipper. Hierbij werden bedreigingen geuit. Nadat politieagenten van de Zeehavenpolitie een onderzoek instelden bleek dat de man 1.70 promillage alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces-verbaal en een vaarverbod.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR AANRANDING
SCHIEDAM - Een 29-jarige Rotterdammer is zaterdagavond in een Sauna en Fitness centrum door de manager aangehouden nadat hij diverse vrouwen onzedelijk in een sauna had betast. De vrouwen meldden het feit bij de manager die de man aanhield en direct de politie belde. Hierop werd de man ingesloten. In eerste instantie gaf de man een valse naam op, ook hier krijgt hij proces-verbaal voor. Door één slachtoffer is aangifte gedaan. De politie verwacht meerdere aangiftes.


* SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - In de nacht van zaterdag op zondag is een 42-jarige Rotterdammer op de Botersloot aangehouden nadat hij een 30-jarige Rotterdamse had lastig gevallen. Het slachtoffer liep rond kwart voor vier over de Meent in de richting van het Prinsenhof toen zij bemerkte dat zij werd gevolgd door een man. Terhoogte van de bibliotheek sprak het slachtoffer de man aan en vroeg wat hij wilde. Hij zei dat hij sex met haar wilde waarop de vrouw aangaf dat zij daar zeker niet van was gediend. De man bleef haar echter volgen en gaf steeds duidelijk aan iets van haar te willen. Het slachtoffer had inmiddels de politiemeldkamer gebeld en de schennispleger werd aangehouden. Hij is ingesloten.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Vierentwintig bestuurders zijn zaterdagmiddag in één uur tijd bekeurd. Politiepersoneel hield tussen drie en vier uur op de Zaagmolenstraat een verkeerscontrole. Hier kregen 22 automobilisten een bekeuring omdat zij hun gordel niet droegen, één belde niet handsfree en één persoon had geen rijbewijs bij zich.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Een 18-jarige Rotterdammer is zaterdagavond rond middernacht aangehouden nadat hij met een scooter tegen een geparkeerd staande auto was gereden en vervolgens was weggereden. De jongen reed rond kwart voor elf met zijn scooter over de Kraaiheide. Hij reed vervolgens tegen een geparkeerd staande Ford Ka waardoor er schade aan de auto ontstond. Hierop ging hij ervandoor. Door oplettende getuigen was het kenteken van de scooter genoteerd en kon de eigenaar worden achterhaald. Hij had echter niet gereden maar de verdachte. Tegen de 18-jarige is
* VECHTENDE VOETBALLERS; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROCKANJE - Een 27-jarige inwoner uit Rockanje heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. De man was rond half vijf betrokken bij een vechtpartij op het voetbalterrein aan de Korteweg. De spelers van de twee partijen gingen over en weer met elkaar op de vuist. Hierbij werd een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. Een nader onderzoek naar de juiste toedracht wordt ingesteld.


* BRAND IN KANTINE
POORTUGAAL - In de nacht van zaterdag op zondag brak er rond twee uur brand uit in een kantine van de voetbalvereniging aan de Albrandswaardseweg. Door de brandweer werd de brand geblust. Personeel van de Forensische Opsporing stellen een nader onderzoek in naar de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


* TWEE VLAGGENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Een 18-jarige Capellenaar en een 19-jarige Rotterdammer zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat ze op de Hoogstraat bij een fastfoodbedrijf twee vlaggen meenamen. Het tweetal werd rond kwart voor drie aangehouden en is in verzekering gesteld.


* VIER INBREKERS AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - Vier jongens van 19 jaar oud afkomstig uit 's-Gravenhage en Zoetermeer zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Rond kwart voor vier werd gemeld dat er werd ingebroken in een pand aan de Noordvliet. Politiepersoneel zag dat de inbreker er op een scooter vandoor ging. Vervolgens werd een nader onderzoek ingesteld en werd de scooter in de toegangshal van de Breitnerstraat aangetroffen. In een woning aan de Breitnerstraat is vervolgens de verdachte die op de scooter reed en zijn drie vrienden aangehouden. De recherche van district Waterweg-Noord zet het onderzoek voort en onderzoekt de betrokkenheid van de vrienden bij de inbraak.