VVD


vvd
International
22-10-2007

Jeannette Baljeu vice-president ELDR Bureau

Tijdens het vorige week gehouden ELDR congres in Berlijn is Jeannette Baljeu, VVD wethouder in Rotterdam, verkozen tot vice-president in het Bureau van de Europese Liberale Partij ELDR. Het Bureau is het dagelijks bestuur van de ELDR.

Hiermee blijft de VVD prominent vertegenwoordigd binnen de ELDR, nadat Bas Eenhoorn na 6 jaar afscheid nam van het ELDR Bureau. Eerst als vice-president en later als treasurer heeft Bas Eenhoorn zich actief ingezet om de Europese Liberale partij sterker te maken en de rol van de Lidpartijen te versterken.

Het hoofdbestuur van de VVD is Bas Eenhoorn zeer dankbaar voor zijn inzet binnen het ELDR Bureau. Jeannette Baljeu benadrukte in haar kandidaatstellingsspeech dat de ELDR zich niet enkel moet beperken tot de samenwerking tussen nationale vertegenwoordigers, maar dat ook de samenwerking tussen lokale en regionale politici binnen Europa van belang is. "Europa is tenslotte geen buitenlandse politiek, Europese aangelegenheden behoren juist tot de binnenlandse politiek " Jeannette kreeg veel vertouwen van het congres. 85% van de 350 aanwezigen liberalen uit meer dan 25 landen stemden op haar.

Meer informatie over de ELDR vindt u op de site: www.eldr.eu